Madagascar (2005)

They weren't born in the wild... They were shipped there.

Reviews (6)

Olrik

Avatar

Madagascar is een van de weinige films van DreamWorks die ik zo goed als elk jaar weer opnieuw kan gaan zien.
De animatie is niet op alle vlakken even goed, maar het is dan ook geen Pixar en laten we niet vergeten dat de film zelf uit 2005 komt, maar de personages in de film zijn zo kleurrijk en vermakelijk dat de film je telkens weer in z'n greep krijgt.
Erg vermakelijke film!:Y

7,0 / 10

Burton

Avatar

Eerste het beste, maar dat geldt voor veel films. Hoofdkarakters zijn leuk, op die irritante giraf na. Het ritme is goed en dat houd de vaart er in. Een film moet door zijn doelgroep worden beoordeeld, mijn zoontje geeft hier zeker veel punten. Het originele is er in de vervolgfilms gewoon af (net als Shrek, Toy Story en zo), het hoort bij de merchandise : koop de poppetjes of bekijk het vervolg, er moet nog wat meer geld in het laatje. Ik koop de DVD wel en hoop op een leuke toegevoegde "shortfilm".

Peggy Sue

Avatar

Ik heb hem vandaag gezien en inderdaad had er ook meer van verwacht. De animaties zijn leuk hoor en heb ook echt wel gelachen, maar het verhaal laat erg veel te wensen over. Je hebt de hele tijd het gevoel dat het echte verhaal zo gaat beginnen, dat wat je nu hebt gezien nog steeds inleiding daarop is en dan is ie in een keer afgelopen. Ja jammer, het concept is leuk, maar het had veel beter uitgewerkt moeten worden. Het lijkt haast alsof ze gewoon lui zijn geworden vanwege die animatie-kaskrakers die we wel veel hebben gezien de laatste tijd.

Carlijn

Avatar

Ik vond hem ook zeer flauwtjes. Deze film is afgeraffeld. Jammer, want het is een vrij origineel onderwerp en ze hadden er zoveel leukers van kunnen maken. Wel vond ik het goed dat deze film zo ongeveer gemaakt is voor een sequel. Dus dat je niet het gevoel hebt van: "Maar de eerste film had toch een happy ending? Hoe kunnen ze hier nog weer een vervolg op maken?"
Mark my words! Madagascar 2 is on the way!

tyler durden

Avatar

Leuke animatie, maar kan zeker niet tippen aan incredibles of Shrek,

het verhaal is zowieso slapjes, en heeft erg weinig om het lijf(iets waar dreamworks animatie zowieso niet in uitblinkt vind ik )

de hyperacitef maca koning (Sacha BAron. aka ALI G) vond ik erg leuk, de pinquins ook erg grappig

alleen de zebra (chris rock) deed wel heel erg zn best om op DONKEY (uit shrek) te lijken.

Zeker geen topper of pixar kwaliteit, maar absoluut vermakelijk.

7/10

Calva

Avatar

Kinderachtig? Ok, de humor was niet van een hoog niveau, maar wel leuk. Het mist misschien een beetje de grappen voor volwassen maar de animaties zelf zijn wel grappig.
Stiller als leeuw is erg grappig, Rock is ook goed gecast als Zebra die niet weet of hij zwart met wit is of wit met zwart. Schwimmer vond ik als giraf een beetje irritant, maar dat komt vast door zijn piep stemmetje.
Naast de vier hoofdrol spelers zitten er ook nog genoeg andere leuke karakters in de film. Zoals de 'gestoorde' pinguins die gaan ontsnappen ("Well, this sucks... "), en Ali-G als "self-proclaimed king".
Al met al een best leuke film, die naar mijn mening goed in het rijtje pas van Shrek 2, Ice Age en The Incredibles.