Enemy of the State (1998)

It's not paranoia if they're really after you.

Reviews (4)

Tarkus

Avatar

Het was nog niet zo lang geleden dat ik deze film had gezien, maar omdat ik hem nu in m'n bezit heb (gratis blu-ray) heb ik hem opnieuw bekeken.
Mijn recensie van juni 2010 jongstleden hoeft geen aanpassing, alleen is de film op BD mooier van beeld en geluid, een pluspunt dus.

Commentaar juni 2010:
Zeer degelijke thriller, met een prima scenario en prachtige vertolkingen.
Topcast in deze film met voorop Will Smith en Gene Hackman die prima op elkaar zijn ingespeeld. En een goede Jon Voight als de bad guy.
Alleen het einde had wat beter gekund, de shoot-out is me een wat makkelijke oplossing

Swaike

Avatar

Films op sbs6 kijk ik sowieso nooit

Ik ben afgehaakt vanaf het moment dat ze ooit Hart van Nederland ertussendoor duwden.. Ik vind reclame's al een crime, maar om nou geforceerd naar een van de meest belachelijke laagdrempellige programma's van nederland te kijken.. daar bedank ik voor.

Ohja, de film

Leuke film die ik totaal niet serieus neem. De aktie is goed, het verhaal is prima alleen had ik de pech dat ik, toen ik m keek, naast iemand zat die constant "DA KANNIE!" riep. Het was dezelfde jongeman die bij LotR2 riep, toen Gandalf te hulp kwam op het einde en alle paarden van een veel te steile berg galoppeerden, "da kannie!".. ik moest m nog even herinneren aan het feit dat hij een film met orcs, wizards, elfjes, en een machtige ring (trouwring?) zat te kijken..

Ohja, de film

Op een of andere manier is Will Smith bijna altijd wel het aankijken waard. Hij is gewoon niet zo snel irritant. In deze film is hij dan ook een prima aktie-held. Hou je van aktie, overdreven maar leuk verhaal, stel prima acteurs: kijken!

7

Durkie

Avatar

Dit is de eerste film die ik in de bioscoop heb gezien! Dus sowieso blijft ie goed hangen, als ervaring zeg maar! Al bij het Jerry Bruckheimer-logo op het puntje van mijn stoel... O+

Maar ik heb 'm nog wel een paar keer gezien. En ook toen bleef hij staan, zeg maar! Het camerawerk, het moordende tempo, het verhaal, de muziek, de high-tech-stuff, Will & Gene, de humor op z'n tijd, etc...

Echt best een goeie film! Ik heb er van genoten! Kijken dus...

Novah

Avatar

Goede thriller, verhaal en spanning bouwen ze goed op. Die geheime dienst ziet er allemaal netjes en georganiseerd uit. Gene is zeker erg goed, Will Smith.... ik ben geen fan, maar ik haat hem ook niet. Ik vind dat hij het zeker goed doet in de film. Het einde zit ook degelijk in elkaar, met een 'oh jah'-effect. Niet missen als je hem nog niet heb gezien, blijft leuk om te zien zoiezo ;)