Blood Diamond

Blood Diamond (2006)

Truth

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Puike film, nog steeds.
Lange film ook maar ondanks die lengte verveelt hij geen seconde.
En het onderwerp is nu nog steeds actueel.... helaas.

Commentaar 2007:
Wederom een prachtige film met Leonardo DiCaprio.
En het mag worden gezegd, DiCaprio wordt steeds beter hoe meer films hij maakt, volwassener en overtuigender.
Ook Djimon Hounsou mag wel eens een extra vermelding krijgen vind ik, ik volg hem nu al enkele jaren (sinds zijn eerste verschijning in 'Amistad') en ben al enige tijd fan van hem. Hij is een groot acteur en altijd zeer overtuigend ook. Ben benieuwd naar nog meer van hem, en ik heb zo'n vermoeden dat hij na deze rol nog veel meer kansen gaat krijgen.
Ook Jennifer Connelly heeft me in deze film, in een weliswaar wat kleinere rol, aangenaam verrast.
Wat de film betreft, hij overtreft mijn stoutste verwachtingen, geen flauw verhaaltje à la Hollywood, maar de harde feiten. 2 Actuele thema's worden in deze film aan de kaak gesteld, de diamanthandel waardoor de wapentrafiek bekostigd word en de kindsoldaten in de Afrikaanse conflicten. Twee onderwerpen die de dag van vandaag nog steeds actueel zijn.
Beide onderwerpen zijn zo goed met elkaar in verband gebracht in deze film dat je gespannen blijft kijken van begin tot eind, en het einde is des te verrassend.
"Blood Diamond" is dan ook een sublieme film geworden.

RyanD

Avatar

Naast het feit dat de film een serieuze boodschap heeft omtrend illegale diamantenhandel, is de film ook ontroerend en bij tijd ronduit schokkend. De film geeft heel nauwkeurig de Westerse en Afrikaanse invalshoeken weer van de kijk op het diamantenconflict van Sierra Leone van eind jaren 90. Leonardo DiCaprio zet met de Zuid-Afrikaanse Danny Archer een weergaloze prestatie neer. Zijn hele acteerwijze en zelfs zijn accent ogen Afrikaans. Djimon Hounsou brengt als sidekick van Leonardo DiCaprio emotie en wanhoop mee als zoekende vader in een laaiende oorlog. Blood Diamond mag oprecht een van de beste films genoemd worden van dit genre. Het is een oorlogsfilm belicht vanuit een menselijke visie. Hierdoor krijgt Blood Diamond veel meer diepgang dan bijvoorbeeld een oorlogsfilm als Saving private Ryan of Tears of the Sun.