House of Wax

House of Wax (2005)

Hunted.Murdered.Displayed.

De film is geheel gemaakt volgens de formule van de tiener-slashermovie en zal niemand echt verrassen.
play

5,0 details

  • 113 Min
  • Horror
  • Australië
  • Verenigde Staten
113 Min Australië

Een groep tieners komt met autopech vast te staan in het stille stadje Ambrose. Hier worden zij de prooi van een aantal moordzuchtige broers. Ze ontdekken dat de broers de hoofdattractie van het plaatsje, het wassenbeeldenmuseum, aan het uitbreiden zijn. Ongelukkige bezoekers van het plaatsje worden door hen tot wassenbeelden getransformeerd.

Regie
Jaume Collet-Serra
Cast
Jon Abrahams, Andy Anderson, Brian Van Holt, Dragicia Debert, Elisha Cuthbert, Robert Ri'chard, Damon Herriman, Jared Padalecki, Chad Michael Murray, Paris Hilton, Thomas Adamson, Murray Smith, Sam Harkess.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 68.766.121
Release
06.05.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Jaume Collet-Serra | Cast: Elisha Cuthbert (Carly Jones), Chad Michael Murray (Nick Jones), Brian Van Holt (Bo/Vincent), Paris Hilton (Paige Edwards), Jared Padalecki (Wade), e.a. | Duur: 113 min.

House Of Wax, een klassieke horror uit 1953, was destijds een redelijk succes. De film met in de hoofdrol Vincent Price ging over een doorgedraaide wassenbeelden maker. Uitstekend materiaal om een remake van te maken, moeten Joel Silver en Robert Zemeckis gedacht hebben. Een remake is het echter nauwelijks te noemen want behalve de titel, de lijpe was-boetseerder en natuurlijk het basismateriaal (inderdaad: was) heeft deze versie nauwelijks iets gemeen met het origineel uit de vorige eeuw. Regisseur Jaume Collet-Serra heeft er een rasechte slasher van gemaakt in de traditie van Halloween en Friday the 13th. Een nauwgezette formulefilm die niemand echt meer zal verrassen.

Een groepje van zes jongelui is op weg naar een college-footballwedstrijd maar onderweg raken ze verdwaald waardoor ze genoodzaakt zijn te overnachten ergens in de middle of nowhere. De volgende dag wil één van de twee auto’s niet meer starten vanwege een gebroken ventilatorriem. Erg verdacht want dat ding was net nieuw! Wat nu? Ze gaan op zoek naar een garage en komen na wat omzwervingen uiteindelijk in het afgelegen Ambrose terecht. Ambrose heeft de schijn van een ingeslapen klein dorpje met als enige attractie een sinister ogend wassenbeeldenmuseum. De onheilspellende sfeer die er heerst maakt duidelijk dat er iets heel erg niet pluis is. Het is er dan ook wel verdacht rustig. De garagehouder is eigelijk de enige levende persoon die ze tot dan hebben gezien. Uiteindelijk komen ze er tot hun grote ontsteltenis achter dat zo ongeveer de gehele bevolking van Ambrose uit griezelig echt lijkende wassen beelden bestaat en dat de creator van die beelden een gestoorde gek blijkt te zijn die in onze vrienden een prima basis ziet voor een paar nieuwe wassen beelden.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

House of Wax Nieuwsberichten