Dune (1984)

A spectacular journey through the wonders of space and the mysteries of time, from the boundaries of the incredible to the borders of the impossible.

Reviews (4)

Tarkus

Avatar

Ik heb het al eerder gezegd, een fan van David Lynch zal ik wel nooit worden en deze film zal me ook niet overtuigen.
Ondanks de topcast, waarvoor ik toch een ster geef, vind ik deze prent verder maar saai en zeer slecht gemaakt.
Iedereen zal het niet met me eens zijn, maar ik vind dit dus rommel.
Het zal trouwens de laatste maal zijn dat ik nog een film van Lynch in mijn speler heb gestoken, is toch maar tijdverlies.

Rnej

Avatar

"Krijg niet het idee dat als je de spellen leuk vond je ook de film kan waardaren. De spellen hebben niets met de film te maken behalve dan de setting."

dune 1 is toch gewoon een adventure losjes gebaseerd op het verhaal? .. ik ken dune door het eerste spel.. .en daarna ben ik t boek gaan lezen en de film gaan kijken Smiley face vond het wel cool..

dune 2 en 2000 etc die hebben voor de rest weinig met het verhaal te maken idd.. maar dune 1 is echt kicke ;)

ik ben trouwens gek op deze film, heerlijk wazig en prachtige setting

Moviemagic

Avatar

Film die alle facetten had om een erg leuke film te zijn. Helaas is de verhaallijn te langdradig. Je staat te wachten op de echte actie. Je wil de wormen in actie zien en de verschillende wapens van elk "house" zoals je die kende uit het spel.

Op zich is het een redelijk filmpje waarvan ik waarschijnlijk een hogere verwachting heb gehad en daardoor meer teleur werd gesteld. Op een schaal van 1 tot 10 geef ik hem een 6.

Kaliba

Avatar

Ik heb hem gisteren gezien. Het is een tamelijk onnavolgbare film. Het is meer fragmenten. Ook met de tijd zijn ze een beetje vreemd omgegaan. Typische verouderde technieken trouwens, maarja dat is te verwachten voor het jaartal waar hij is is gemaakt Smiley face.

Op het laatst vond ik het een beetje 'bijbelachtig' worden als ik het zo mag noemen. Ineens moest alles vernietigd worden en werd 'God' erbij gehaald. En zijn zusje leek wel een of andere profeet die de verlosser ging aankondigen met vage 'wijsheden'. Nugoed, ik moet zeggen dat ik er aardig om heb kunnen lachen.

Onduidelijk is nog steeds hoe hij die wormen bestuurd. Hij ramt een paar haken in de rug en die beesten doen ineens wat hij zegt? :S Trouwens, alle doden vielen op het laatst wel eenzijdig hoor. Alleen Harkonen die dood gaan...

Voor de rest blijft het nog steeds onduidelijk waar ze dat 'spice' nou voor nodig hebben. Transport/communicatie? Het zal wel gezegd zijn -hoop ik...- maar het is mij bar onduidelijk gebleven.

Waarom die vader niet eerder dat gif blaast is ook vreemd. Het komt zowat een halve meter en daar stond die Baron al eerder van hem vandaan. Had makkelijk gekunt dus.

Voor de rest wordt er een beetje teveel in herhaling gevallen. Komt een beetje over als filmopvullen of dat wij kleutertjes zijn die niks begrijpen. Die tijd hadden ze beter kunnen gebruiken om de film wat soepeler te laten lopen.

De wormen in het spel zijn trouwens een stuk spectaculairder.

Nugoed, ik heb er hard mee gelachen, maar om nou te zeggen wat een geweldige film: nee.