Corpse Bride (2005)

Loving You Is Like Loving The Dead

Tim Burton maakt met dit fantasierijke sprookje een van de beste films van zijn carrière.
play

7,4 details

  • 76 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
76 Min Verenigd Koninkrijk

In een 19de eeuws Europees dorpje, Victor is een jonge man weggevoerd naar de onderwereld om een mysterieuze Corpse Bride te trouwen. Echter zijn echte bruid Victoria wacht in het Land van de Levenden. Ondanks dat het leven in het Land van de Doden een stuk kleurrijker blijkt te zijn dan in zijn strenge Victoriaanse opvoeding, leert Victor dat er niets in deze wereld en in de volgende is, dat hem van zijn enige echte liefde kan houden.

Regie
Tim Burton
Mike Johnson
Cast
Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Christopher Lee, Emily Watson, Richard E. Grant, Albert Finney, Joanna Lumley, Michael Gough, Tracey Ullman, Paul Whitehouse, Jane Horrocks, Danny Elfman, Deep Roy, Enn Reitel, Stephen Ballantyne.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 117.195.061
Release
15.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Tim Burton & Mike Johnson | Stemmen: Johnny Depp (Victor Van Dort), Helena Bonham Carter (Corpse Bride), Emily Watson (Victoria Everglot), Tracey Ullman (Nell Van Dort), Albert Finney (Finis Everglot) e.a. | Speelduur: 76 min.

Kan een hart nog breken als het niet meer klopt? Ja, zo toont Tim Burton aan in zijn nieuwste geanimeerde sprookje. In 1993 produceerde hij al een film met behulp van stop motion animatie: The Nightmare Before Christmas, een sprookje over een skelet dat meer wil dan alleen de mensen bang maken tijdens Halloween. Ditmaal mengt de wereld van de doden zich wederom met de wereld van de levenden, maar nu gaat het om andere zaken, onder andere liefde, jaloezie, trouwen, verraad en levend of dood zijn. Het grote verschil is dat Corpse Bride toch iets serieuzer is en minder liedjes bevat.

Victors ouders zijn rijke vishandelaren die willen klimmen op de sociale ladder. Victoria’s ouders zijn edellieden zonder geld. Alle vier tezamen besluiten zij tot een huwelijk tussen hun kinderen, om de families te verbinden. De adellijke Everglots doen dit met veel tegenzin en uit noodzaak, terwijl de Van Dorts dolblij zijn. Dit wordt op fantastische wijze duidelijk gemaakt door een zeer vermakelijk nummer dat de vier zingen aan het begin van de film, waarin ze het erover eens zijn dat alles volgens plan moet gaan. De onhandige Victor gooit echter roet in het eten, doordat hij tijdens de bruiloftsrepetitie zo zenuwachtig is dat hij zijn geloftes telkens vergeet. De woeste pastoor stuurt hem letterlijk het bos in om zijn geloftes te oefenen. ’s Nachts in het bos heeft Victor nergens meer last van en weet hij precies wat hij moet zeggen. Hij wordt daardoor zo enthousiast dat hij zelfs de ring om een uit de grond stekende tak doet.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

Corpse Bride Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Het is eens leuk om deze film te bekijken, maar verder ben ik er toch niet zo tevreden over. Maar m......"

benjamin

"...Schitterende film!..."

Loconut

"...Hier een mash-up: Beelden van Corpse Bride, met het geluid van Wedding Crashers-trailer: [url=htt......"

Corpse Bride

acties