The Exorcism of Emily Rose

The Exorcism of Emily Rose (2005)

What happened to Emily?

Reviews (2)

ZyPreXa

Avatar

Deze film ik echt geweldig om te zien, verhaal zit goed in mekaar !
Maar wil even dit zeggen, deze film zou gebaseerd zijn op het verhaal van Anneliese Michel, maar er komen weinig dingen in wat Anneliese heeft meegemaakt.
Ik vind dit dus niet kloppen,maarja.
De film blijft wel erg spannend tot op het einde.
Voor mensen zoals ik die van dit soort films houden, over exorcisme, wel, bekijk deze dan ook eens : The Rite - The Devil Inside - Deliver Us From Evil - The Vatican Tapes enzo...

Tarkus

Avatar

Opnieuw bekeken en heb weinig of niets toe te voegen aan mijn eerste commentaar.
Alleen, Jennifer Carpenter die Emily Rose vertolkt is nu alom bekend als de zus van Dexter in de serie 'Dexter', waar ze het ook uitstekend doet.

Commentaar 2006:
Deze film overtreft mijn verwachtingen. Ik had iets in de aard van "The Exorcist" verwacht, maar dat is het helemaal niet. En eigenlijk vind ik hem beter, zonder afbreuk te doen aan "The Exorcist". Maar dit waar gebeurde verhaal wordt zo goed, en vooral ook geloofwaardig, gebracht, dat je de ganse film geboeid blijft kijken. Er komen enkele schrikwekkende scenes in, maar die komen alleen maar het verhaal ten goede. Een extra pluim voor de regisseur ook. Want ik heb de weggelaten scene bekeken, met commentaar van Derrickson waarom hij die scene eruit heeft gelaten, en ik geen hem 100 % gelijk. Met die scene erin had de film al zijn geloofwaardigheid verloren, om maar te zeggen dat 3 minuten extra beelden een ganse film naar de knoppen kunnen helpen. Fantastische rol ook van Laura Linney, die hier de rol van haar leven speelt. Misschien is de film niet echt in de categorie 'horror' onder te brengen en meer in een rechtbankdrama.. maar je krijgt van beiden een deel.. wat je er ook voor genre op plakt, het is en blijft een beklemmend verhaal en wordt hier prima gebracht.. kortom: uitstekende film !!!