Tickets (2005)

6,6 details

  • 109 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Italië
  • Verenigd Koninkrijk
109 Min Italië

Een oudere zakenman maakt dankzij de annulatie van zijn vlucht een onverwachte treinreis. Tijdens de reis heeft hij een onvergetelijke ontmoeting met een jongere vrouw. Later stapt ook een jongere man op met een vrouw die zijn grootmoeder zou kunnen zijn. Terwijl de vrouw hem voortdurend aan het berispen is, haalt hij herinneringen op met een jong meisje uit zijn vroegere geboortestad. Even verder zijn drie jonge Schotten op weg naar de voetbalmatch van hun leven. Wanneer één van hen zijn treinticket kwijt is, neemt hun treinreis noodgedwongen een nieuwe wending....

Regie
Abbas Kiarostami
Ken Loach
Cast
Valeria Bruni Tedeschi, Martin Compston, Gary Maitland, Filippo Trojano, William Ruane, Kledi Salaj, Blerta Cahani, Edmond Budina, Danilo Nigrelli, Silvana De Santis, Carolina Benvenga, Aishe Gjuriqi, Carlo Delle Piane, Sanije Dedja, Klajdi Qorraj.
Release
25.03.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Ermanno Olmi, Abbas Kiarostami, Ken Loach | Cast: Carlo Delle Piane , Valeria Bruni Tedeschi , Silvana De Santis , Filippo Trojano , Martin Compston, e.a. | Speelduur: 115 minuten

Shorts, ook wel korte films, zijn het weeskindje van de cinema. Terwijl iedereen klaagt over de blaasonvriendelijke lengte van King Kong en consorten verpietert de gemiddelde short ergens op een obscuur festivalletje in de provincie. Een bioscoopbezoek staat voor veel mensen gelijk aan een avondje uit, en dan wil je niet na vijftien minuten alweer in de foyer belanden. Wie kan er ook maar één van de huidige genomineerden voor de Oscar voor de beste korte film opnoemen?

Oplossing: het drieluik. Vorig jaar leverde dit principe onder meer het erg wisselvallige Eros op, en nu is het de beurt aan filmhuislievelingen Ermanno Olmi, Abbas Kiarostami en Ken Loach om ons een half uur lang een kijkje te gunnen in een treincoupé. Een opvallende keuze, want de drie regisseurs lijken stuk voor stuk een enorme hekel te koesteren voor dit vervoersmiddel. Het is er druk, de mensen zijn irritant en je zakken zijn zo gerold.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Tickets

acties