Reviews (3)

benjamin

Avatar

Geen onomstreden film, Chinezen casten als Japanse geisha's, daar konden ze in Japan niet echt mee lachen. Maar er scheelt meer aan deze film.

Zo krijgen we bijvoorbeeld nooit Japan te zien, wel een soort Oosters deel van een Disneypark. En dan zijn er nog de acteurs die worstelen met hun Engels met Japans accent (zei daar iemand 'Allo 'allo). Al bij al is deze verkrachting van de Japanse cultuur gewoon een zwakke overdreven kitscherige film.

Indian Summer

Avatar

Ik heb hem eergisteren nog met mijn zus gekeken (voor de tweede keer) en ik moet zeggen; het blijft een prachtige film!

Qua beeld en acteerprestaties erg overtuigend. Verder is het wel een drama maar is het nergens too much - wat je wel eens hebt met andere films in dit genre. Ook blijft hij verrassen. Erg positief want ik heb er een hekel aan als je na vijf minuten al weet hoe het af gaat lopen..

Ik geef hem een acht. Wel apart trouwens; ik vind hem nu mooier dan de eerste keer. Misschien is het dus een film die je nog eens moet zien?

Sakura

Avatar

Het is alweer even geleden dat ik deze film heb gezien. Mooie beelden, kan ik mij herinneren, maar het stoorde mij ook wel dat de hoofdrollen werden gespeeld door Chinese vrouwen. Dat ze Engels spreken, lijkt me onvermijdelijk in een Amerikaanse speelfilm. Ik ga wel weer kijken vanavond.

Het boek/de film zijn trouwens gebaseerd op gesprekken die de schrijver heeft gevoerd met de beroemdste geisha van Japan, Mineko Iwasaki. Hij heeft haar verhaal gebruikt als inspiratie maar het verhaal zelf is dus fictie. Mineko zelf vond na het lezen van het boek dat er veel dingen over het geisha-leven niet correct waren weergegeven, en heeft daarom zelf een boek geschreven "Mijn leven als geisha". Dit boek heb ik inmiddels gelezen en is een echte aanrader wanneer je geïnteresseerd bent in de Japanse cultuur en het verhaal van een echte geisha wil lezen! Smiley face