Spanje

De introverte Hanna vertrekt naar een verafgelegen booreiland op zee. Er is een zware brand geweest en ze gaat er naartoe om de ernstig verbrande Josef te verzorgen, die door het ongeluk tijdelijk blind is geworden en niet vervoerd mag worden. Tussen de zwijgzame vrouw en de beschadigde man groeit langzaam een bijzondere band.

Regie
Isabel Coixet
Cast
Tim Robbins, Eddie Marsan, Julie Christie, Sarah Polley, Daniel Mays, Steven Mackintosh, Javier Cámara, Dean Lennox Kelly, Leonor Watling, Reg Wilson, Sverre Anker Ousdal, Danny Cunningham, Emmanuel Idowu, Daphne Brown, Muriel Hobson.
Budget
$ 5.000.000
Release
15.12.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Isabel Coixet | Cast: Sarah Polley (Hanna), Tim Robbins (Josef), Javier Camara (Simon), Julie Christie (Inge), e.a. | Speelduur: 112 minuten

Actrice Sarah Polley is ogenschijnlijk een klassieke schoonheid, maar heeft ook iets onopvallends. Haar grote ogen, licht asymmetrische gezicht en aarzelend omhoog krullende mondhoeken verhullen afgezien van intelligentie weinig over wie ze werkelijk is. Het is niet vreemd dat ze vaak gecast wordt als schuchter type, iemand die niet snel het achterste van haar tong laat zien of een geheim met zich meedraagt. Ook Isabel Coixet viel voor haar bijzondere charisma en liet Polley de hoofdrol spelen in My Life without Me over een vrouw die het korte leven dat haar nog rest als ze ten dode wordt opgeschreven nog een mooie invulling wil geven.

De films van Coixet neigen wel eens een melodramatische grens te overschrijden. Het volstrekt onsentimentele acteren van Sarah Polley werkt ideaal als vangnet. Misschien dat de regisseur zich daarvan bewust is geweest en in The Secret Life of Words daarom opnieuw gebruik heeft gemaakt van deze kwaliteit. Een script als dit wordt immers in verkeerde handen al snel een draak. Als de Oost-Europese, in zichzelf gekeerde Hanna op het matje wordt geroepen door de directeur van de fabriek waar ze werkt, denkt ze aanvankelijk ontslagen te worden. Het gesprek pakt echter anders uit. Het feit dat ze zo weinig zegt, er altijd is en nooit te laat, maakt hem en zijn collega’s nerveus. Of ze alsjeblieft eens een tijdje met vakantie wil gaan.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Secret Life of Words

acties