Miami Vice

Miami Vice (2006)

No Rules

Eerder een herschepping van dan een hommage aan de tv-klassieker van weleer.
play

5,9 details

  • 134 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
  • Paraguay
  • Uruguay
134 Min Duitsland

Miami Vice detectives Sonny Crockett en Ricardo Tubbs krijgen de opdracht undercover te gaan, om drie aan elkaar gerelateerde moorden op te lossen. Hiervoor moeten zij zich voordoen als drugtransporteurs, die zendingen Zuid-Florida binnenloodsen. Sonny krijgt bovendien een affaire met Isabella, de vrouw van één van de drugsdealers.

Regie
Michael Mann
Cast
Eddie Marsan, John Hawkes, Justin Theroux, John Ortiz, Li Gong, Jamie Foxx, Barry Shabaka Henley, Tom Towles, Ciarán Hinds, Isaach De Bankolé, Colin Farrell, Domenick Lombardozzi, Elizabeth Rodriguez, Naomie Harris, Luis Tosar, Elizabeth Rodriguez.
Budget
$ 135.000.000
Opbrengst
$ 163.794.509
Release
27.07.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Mann | Cast: Colin Farrell (James “Sonny” Crockett), Jamie Foxx (Ricardo “Rico” Tubbs), Gong Li (Isabella), John Ortiz (José Yero), Naomie Harris (Trudy Joplin), Barry Shabaka Henley (Castillo) e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2006

Had niet Michael Mann, maar een andere regisseur getekend voor de verfilming van ‘Miami Vice’, dan hadden we vanaf vandaag waarschijnlijk kunnen genieten van een liefdevolle pastiche op de klassieke tv-serie. Een sokloze, bestoppelde Sonny Crockett met een zwarte Wayfarer op de neus. Vaalroze T-shirts onder witte Armani-pakken. Phil Collins in een cameo. Want wat is ‘Miami Vice’ anders dan de jaren tachtig, samengebald in dramatische synthesizerklanken en shootouts bij zonsondergang? Mann, destijds als executive producer verantwoordelijk voor de onderkoelde esthetiek van de serie, is echter niet geïnteresseerd in nostalgie of zelfbewuste knipogen naar het verleden. Wat in zijn herschepping van het twintig jaar oude concept wel overeind is gebleven, is het ook toen al geldende motto: stijl is inhoud.

Miami Vice moet het namelijk nog steeds niet hebben van een gelaagde plot of fijngeschetste personages. Sonny Crockett en Rico Tubbs maken - net zoals twintig jaar geleden - vooral indruk door onmogelijk cool door het beeld te lopen en precies de goede zonnebril te dragen. Toch scoren Colin Farrell (met hillbilly-snor) en Jamie Foxx (met sikje) miserabel in de categorie ‘gelikte playboy’, zeker als je ze vergelijkt met Don Johnson en Philip Michael Thomas. De term ‘MTV cops’, toch ooit de basis voor de hele serie, is niet meer van toepassing op Crockett en Tubbs. Zij zijn typische Mann-helden geworden: bloedserieus, professioneel en toegewijd op het obsessieve af. Net zoals De Niro in Heat en Cruise in Collateral staan ze altijd op scherp, klaar om de situatie naar hun hand te zetten. Wanneer ze per toeval op de mogelijkheid stuiten om in een globaal vertakt drugsnetwerk te infiltreren bedenken ze zich geen moment: binnen de kortste keren is hun dekmantel opgezet en zitten ze om de tafel met drugsbaas José Yero.

videotrailers & clips

alle artikelen (13)

Miami Vice Nieuwsberichten