Jamie Foxx had een aantal echt bizarre eisen voor 'Miami Vice'

Jamie Foxx had een aantal echt bizarre eisen voor 'Miami Vice'

Foxx had een aantal absurde eisen en forceerde Michael Mann om het einde van de film aan te passen.

In het verleden heb je misschien al eens artikelen over de bizarre eisen van bepaalde acteurs voorbij zien komen. Vandaag kijken we naar niemand minder dan Jamie Foxx die een aantal heel absurde eisen had voor zijn misdaadfilm Miami Vice.

Net nadat Foxx zijn Oscar won voor beste acteur in een hoofdrol voor de Ray Charles-biopic Ray, sloeg hij de handen ineen met legendarisch regisseur Michael Mann (Heat, Collateral) om de door Mann geproduceerde serie Miami Vice naar het witte doek te brengen.

Verhaal
Een zaak rond drugsbaronnen en moord in Zuid-Florida neemt een persoonlijke wending voor undercoverdetectives Sonny Crockett (Colin Farrell) en Ricardo Tubbs (Jamie Foxx).

De onorthodoxe Crockett raakt romantisch betrokken met Isabella (Gong Li), de Chinees-Cubaanse vrouw van een wapen- en drugshandelaar, terwijl Tubbs te maken krijgt met een aanval op degenen van wie hij houdt.

Salaris
Foxx benaderde Mann zelf met het idee om de iconische Miami Vice-serie uit de jaren 80 nieuw leven in te blazen door een verse remake op het witte doek. Dit zou je echter niet zeggen als je weet hoe Foxx men het leven zuur maakte tijdens de productie.


Dit begon al met het feit dat hij zeer ontevreden was met zijn salaris, zeker in verhouding met die van zijn co-ster Colin Farrell. Het salaris van Foxx ging dus flink omhoog, terwijl die van Farrell werd verlaagd.

Ander einde
Het hield niet op bij zijn salaris. Foxx eiste dat hij exclusief met een privéjet zou reizen gedurende de productie en weigerde om scènes op boten en vliegtuigen op te nemen. Het ergste is toch wel dat het einde compleet veranderd moest worden omdat Foxx de opnames in de Dominicaanse Republiek verliet nadat er geweerschoten werden afgevuurd.


Dit dwong Mann om het beoogde einde te laten vallen en terug te keren naar een ander einde dat hij eigenlijk al had 'weggegooid'. Achteraf gaf Mann de voorkeur aan dit einde en wordt er vandaag de dag positief teruggekeken op de film.

NieuwsFilm

meest populair