300 (2006)

Spartans, prepare for glory!

Reviews (6)

Kabol

Avatar

Nou nou wat een hoop positieve reakties en een hoog cijfer. Wat mij betreft een van de stompzinnigste films die ik ooit heb gezien. Vroeg me de hele tijd af of het serieus bedoeld was of dat het slapstick was. Een leeg verhaal, dramatisch slecht acteren en wat hou je dan over? Een soort plastic poppen die voor een nepscherm aan het hakken zijn. En dat twee uur lang. Wat mij betreft: nul punten. Pure tijdverspilling.

Tarkus

Avatar

Naar aanleiding van het veerschijnen van deel 2. Deze opnieuw bekeken, op blu-ray dit keer.
En de beelden zijn nog mooier natuurlijk.
Altijd het pluspunt van blu-ray, je kijkt niet naar ene film, je beleeft het !!!

Commentaar 2007:
Ik vond deze film bijzonder goed, ondanks de minder bekende namen die erin meespelen.
Maar van acteerprestaties moet deze film het helemaal niet hebben, het draait hem vooral om de actie- en gevechtsscènes.
En die zijn prachtig in beeld gebracht, dankzij de veelvuldig gebruikte special effects. Ook de slow-motion tijdens sommige gevechtsscènes waren helemaal niet storend.
Ook de decors (veelal naderhand toegevoegd, door het veelvuldig gebruik van blue-screen) zijn adembenemend, evenals de monsterlijke gedrochten die her en der opdraven.
Hoewel het niet echt mijn genre is (actie en oorlog in de oudheid) heb ik toch echt boeiend zitten kijken naar deze film, puur omdat het een knap staaltje cinema is.
Vervelen heb ik me zeker niet gedaan, het had voor me zelfs nog wat langer mogen duren.
Net als de andere stripverfilming van Frank Miller ('Sin City') is dit ook een prachtige film geworden.

Otmeister

Avatar

Je moet de film niet te serieus nemen. En je moet bij zulk soort films al helemaal niet teruggaan naar de lessen Latijn of Grieks. Daar heeft dit namelijk niets mee te maken.

Dit is gewoon een knallende actiefilm, gebaseerd op een stripverhaal dat weer gebaseerd is op een film uit '62. Dus niet rechtstreeks op klassieke teksten.
M.a.w. gewoon een verstand-op-nul-film.

Ik bedoel, als je echt historische accuratesse wil hebben, kijk dan gewoon Asterix & Obelix.

Mellie

Avatar

Is het als vent zijnde, veroorlooft om te zeggen dat ie deze film tegen vond vallen! Zo ja, sorry!

Ik had veel meer van deze film verwacht. Het is gewoon een slap verhaal! 300 man houden vrij lang stand tegen 1.000.000 man! Hoe krijgen we daar een film mee vol! Het antwoord is 300!

Dan had Sin City nog een verhaal! 300 is na de eerste veldslag meteen over zijn hoogtepunt heen! En dat uit de mond van iemand die cartoonesk grof geweld heel erg kan waarderen!

geertvdheide

Avatar

Veel gemengde reacties hier. Mensen hebben heel verschillende verwachtingen rond deze film. Mijn mening over de film is overwegend positief.

De film is visueel uiteraard erg sterk, het ziet er zeker goed uit. De actie is ook sterk in beeld gebracht, goed gechoreografeerd en lekker geweldadig. Tot zover zijn we het allemaal eens. Het plot is ietwat simpel, maar voor een spektakelfilm vind ik het nog best goed te doen: Een koning die tegen bepaalde regels in een strijd om vrijheid gaat leveren, terwijl zijn vrouw probeert om versterkingen te regelen en daarbij voorgelogen wordt, enzovoort. Het acteerwerk is niet slecht, maar wel behoorlijk over-the-top. Dit is wel met opzet gedaan, en hoort bij de stijl van de film. Regie en camerawerk vond ik ook erg sterk.

Ik ging naar de bios omdat ik een mythologisch actie-spektakel verwachtte van epische proporties. Dat is exact wat ik kreeg, maar dan wel van de bovenste plank. Dit is geen karakterfilm, geen geschiedenisfilm, geen plotgedreven film. Dit is 300.

[rating 4] (8.2)

lordhumangus

Avatar

Een mooi visueel spektakel met een paar baanbrekende scenes die op je netvlies gebrand blijven. Een aanrader als je van oude veldslagen houd. Niet echt geschikt voor tere zieltjes want de hoevelheid liters bloed die bijna van het scherm spatten, rondvliegende ledematen, hoofden is er niet op gespaard (zelfs een scene waarbij de voorpoten van een paard afgehakt worden, is me toch blijven hangen). Het woord pijl en boog schieten heeft in deze film een andere dimensie gekregen als je bijvoorbeeld gladiator hebt gekeken.
Wat mij betreft de film "van het jaar" qua visueel spektakel. :E:Y
.