300 (2006)

Spartans, prepare for glory!

Reviews (3)

Kabol

Avatar

Nou nou wat een hoop positieve reakties en een hoog cijfer. Wat mij betreft een van de stompzinnigste films die ik ooit heb gezien. Vroeg me de hele tijd af of het serieus bedoeld was of dat het slapstick was. Een leeg verhaal, dramatisch slecht acteren en wat hou je dan over? Een soort plastic poppen die voor een nepscherm aan het hakken zijn. En dat twee uur lang. Wat mij betreft: nul punten. Pure tijdverspilling.

Otmeister

Avatar

Je moet de film niet te serieus nemen. En je moet bij zulk soort films al helemaal niet teruggaan naar de lessen Latijn of Grieks. Daar heeft dit namelijk niets mee te maken.

Dit is gewoon een knallende actiefilm, gebaseerd op een stripverhaal dat weer gebaseerd is op een film uit '62. Dus niet rechtstreeks op klassieke teksten.
M.a.w. gewoon een verstand-op-nul-film.

Ik bedoel, als je echt historische accuratesse wil hebben, kijk dan gewoon Asterix & Obelix.

Mellie

Avatar

Is het als vent zijnde, veroorlooft om te zeggen dat ie deze film tegen vond vallen! Zo ja, sorry!

Ik had veel meer van deze film verwacht. Het is gewoon een slap verhaal! 300 man houden vrij lang stand tegen 1.000.000 man! Hoe krijgen we daar een film mee vol! Het antwoord is 300!

Dan had Sin City nog een verhaal! 300 is na de eerste veldslag meteen over zijn hoogtepunt heen! En dat uit de mond van iemand die cartoonesk grof geweld heel erg kan waarderen!