Flags of Our Fathers

Flags of Our Fathers (2006)

A Single Shot Can End The War

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Ook opnieuw bekeken, en blijf volledig bij mijn eerste mening, het scenario is maar zwak.
Ook wordt er veel te veel over de foto van de vlag gepraat, of hij al dan niet geënsceneerd is, en veel te weinig over de landing op Iwo Jimi zelf.

Commentaar 2007:
Mooie oorlogsfilm, met knappe acteerprestaties.
De gevechtsscènes en de landing op Iwo Jima zijn indrukwekkend en waarheidsgetrouw. Men deinst er in deze film, net als in 'Saving Private Ryan', niet voor terug om de verwondingen van de gewonden en doden goed te tonen, en het zijn niet bepaald snijwondjes die je ziet, lichtgevoelige mensen zijn gewaarschuwd.
Mooie film zei ik dus, maar het scenario valt me wat matig uit, ook de manier waarom de flashbacks worden gedaan zijn verwarrend op den duur.
Clint Eastwood heeft zijn sporen al verdiend als regisseur, maar ik had van hem beter verwacht in deze film.
Maar toch, uit geschiedkundig oogpunt, een film die je moet hebben gezien.

jaime91

Avatar

Ik vind deze iets minder dan Letters From Iwo Jima omdat deze zich veel minder tijdens de slag op Iwo Jima afspeelt. Deze film gaat meer over de tijd erna, over hoe de 3 overlevende vlagheisers als helden gezien werden terwijl ze dat helemaal niet zo ervaarde. En over de werkelijke waarheid achter die beroemde foto.

Ik verwachtte toen ik deze film ging kijken ongeveer een zelfde soort film als Saving Private Ryan of Letters From Iwo Jima alleen dan van de andere kant belicht. Waar ik bij Letters From Iwo Jima vooral geraakt en geschokt werd door alle gruwelijkheden die de Japanse kant meemaakte merkte ik bij deze film dat ik net iets minder met de personages had. Je krijgt te weinig te zien van de hel waar de Amerikanen doorheen moesten en te weinig van de oorlog zelf. Ook vond ik het jammer dat je in een korte terugblik kreeg te zien hoe de vlagheisers die de slag niet overleefd hadden aan hun einde zijn gekomen. Ik vond het zowiezo jammer dat de film niet chronologisch in elkaar zit maar van hot naar her springt.

Conclusie: Ondanks dat ik misschien wat negatief klink heb ik toch absoluut genoten van deze film. Dit komt vooral door de fantastische acteerprestaties van de cast en dan met name die van Adam Beach die een wereld prestatie neerzet. Wat het vertellen van het verhaal betreft, ik had liever gezien dat ze begonnen met het begin van de slag op Iwo Jima en eindigde bij het einde. Ook had ik meer van de Amerikaanse kant willen zien. Je ziet absoluut hier en daar wat schokkende dingen maar niet genoeg om mij echt bij mijn strot te grijpen zoals Letters From Iwo Jima dat gedaan heeft. Een prachtige oorlogsfilm dus alleen helaas niet zo indrukwekkend als Saving Private Ryan of Letters From Iwo Jima.