The Illusionist (2006)

Nothing is what it seems

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

The Illusionist heeft The Prestige van Nolan niet kunnen overtreffen maar opzichzelf staand is deze film wel een sterk eindproduct die een bijna perfecte balans weet te brengen tussen de romantiek, het drama en spanning. De film wordt gedragen door een sterke cast met vooral Gamiatti en Norton. Biel doet het degelijk en de badguy, waar ik even niet op kan komen, was naar mijn gevoel het minste maar was dan ook niet meer dan een marionet. het leuke is dat de film mooi overgaat van genre naar genre. In het begin kan je je ogen de kost laten vieren door de trucs, daarna komen we even in een romantische bui, daarna komt de spanning naar boven en uiteindelijk ook nog enkele leuke twists. Dit alles gebeurd vloeiend al had het misschien net wat meer door elkaar verweven mogen worden. De finale twist had ik wel niet zien aankomen en daarvoor krijgt de film dan ook een (half)punt extra. Aan Nolans goochelfilm kan deze niet tippen want op het puntje van men stoel heb ik nergens gezeten maar misschien is deze film wel een betere optie om samen met de vriendin te zien. Voor ieder wat wils en alles solide uitgevoerd.

The Illusionist is een sterke film met dank aan de cast, een solide verhaal en een verscheidenheid aan genres die mooi in balans zijn. Enkel de spanning had toch wat hoger gemogen en de illusie voor ons als kijker had iets meer mogen doorgetrokken worden naar de hele film.

7,5/10

Tarkus

Avatar

En inmiddels is dat herbekijken gebeurd.
Uitstekende prent is dit nog altijd, en nog steeds een aanrader. Smiley face

Commentaar 2007:
Prachtig romantisch drama.
Met een zeer goede cast, en een sublieme Edward Norton, die steeds beter en beter wordt bij elke film die hij doet.
Mooi verhaal, mysterieus en verrassend plot.
Mooie locaties, decors en kostuums. Prachtige special effects ook mij de "magische momenten".
Spijtig dat er de laatste tijd zo weinig van deze films worden gemaakt.
Dit is een echte aanrader voor de ganse familie, ik heb er alvast veel plezier aan beleefd, en is zeker het (her)bekijken waard.