Scream

Scream (1996)

Don't Answer The Door, Don't Leave The House, Don't Answer The Phone, But Most Of All, Don't SCREAM.

Reviews (3)

Roeltje

Avatar

Goeie horrorfilm voor de beginnende horror-kijker zoals ik. De openingsscène is meesterlijk! De spanning word zo goed opgebouwd! Daar zat ik echt met rillingen te kijken. In de rest van de film zat ook een goeie spanning, maar het werd nergens écht eng. Dat lag ook aan de humor in de film (die ik overigens erg goed vond). Leuk dat deze film zich als horror heel serieus neemt op het ene moment en op het andere moment niet. De muziek is verschrikkelijk en veel te overdreven. De fake outs zijn ook heel slecht gedaan, het loopt gewoon niet lekker. Verder een goeie film met een verrassende finale.

7/10

Tarkus

Avatar

De eerste uit een reeks van 3 Scream filmen, die, terecht, klassiekers in het genre zijn geworden.
Het verhaaltje is simpel, maar toch goed gebracht, door acteurs die het nu min of meer gemaakt hebben, de een al wat meer dan de ander.
Als je de film vergelijkt met de slasher movies die heden ten dage worden gemaakt, dan is het natuurlijk maar een flauwe prent en lijkt het vele bloed dat vloeit wel echt nep, maar in de jaren 90 was dit een baanbrekende film.
Ik heb er toch weer van genoten en ga de 2 volgende ook weer eens bekijken, het is een beetje nostalgie en dat is ook altijd leuk.

ash_

Avatar

Toen ik hem voor het eerst zag, vond ik het een van de betere slashers die ik zag en dat vind ik nog steeds. De vervolgen zijn inderdaad minder maar niet slecht, grootste probleem is dat de verassing eraf is.

Verder is deze film er verantwoordelijk voor dat we tegenwoordig overspoeld worden met slashers en afgeleiden. Helaas is de kwaliteit van die films vaak erg mager alhoewel er af en toe inderdaad positieve uitzonderingen zijn (Final Destination).

Al met al een goede film vol met verwijzingen naar oude slashers.

[rating 4]