The Prestige

The Prestige (2006)

A Friendship That Became a Rivalry.

Reviews (4)

Nature

Avatar

Topfilm. Verhaal is erg sterk, vooral tof als je de film vaker ziet, alles wordt dan steeds duidelijker.

Glennekeeeee

Avatar

Christopher Nolan is vandaag de dag éen van de meest gerenommeerde regisseurs van Hollywood. De man heeft eigenlijk nog geen barslechte film afgeleverd en voor velen zelfs een opeenvolging van meesterwerken. Mijn persoonlijke favoriet is al een tijdje The Prestige. En na deze herkijkbeurt is dat zeker niet veranderd.

Nolan is natuurlijk niet de enige hiervoor verantwoordelijk. De cast, cameraman, scenarist, kostumering,... Alles klopt gewoon voor mij in deze film. Laat ons beginnen met de cast. Die is uitstekend. Bale stelt, zoals bijna altijd, niet teleur en Jackman laat hier zien dat hij zoveel meer kan dan Wolverine zijn. Ook de rest van de cast zoals een heerlijke bijrol van Cain, Bowie en Serkis zijn tot in de puntjes perfect uitgewerkt en worden niet onder of overgebruikt maar passen perfect binnen het nut van het scenario. Dat scenario is écht waanzinnig. Je word getrakteerd op een achtbaanrit voorzien van voldoende drama, actie, schitterende acts en een opeenvolging van twists. Nolan heeft anno 2015 al wel gemerkt dat een overvloed aan twists soms nefast is voor het uiteindelijke product maar in deze film klopt het allemaal perfect. Dat de film eigenlijk een simpele goochelact weerspiegelt maakt het des te mooier. Want hoewel het zo duidelijk uitgelegd word aan het begin van de film en daardoor voorspelbaar zou kunnen zijn weet de film toch te verrassen. Hoewel de laatste twist misschien wel de meest duidelijke was tweelingbroer weet het moment zelf toch voldoende impact te hebben door de dialoog tussen Bale en Jackman waardoor de voorspelbaarheid daarvan maar een voetnoot is. Als de credits over het scherm rolt heb je het gevoel dat je naar een goochelact hebt gekeken. Je weet dat het eigenlijk niet allemaal klopt en je zoekt naar de waarheid, maar stiekem zoek je eigenlijk niet.

The Prestige is een meesterwerk. Gedragen door vakmensen zorgt een waanzinnig scenario, schitterende sfeer, uitstekend acteerwerk en visuele magie voor een pareltje van een film

Tarkus

Avatar

Ook eentje die ik heb herbekeken, maar iets veranderen aan mijn mening doe ik niet.
Het blijft een van de mindere films van deze cast.

Commentaar 2007:
Ik had meer verwacht van deze prent.
Het eerste uur is bijzonder saai en verwarrend, in het tweede uur betert de film aanmerkelijk en blijf je dan weer geboeid kijken.
Over de acteerprestaties heb ik ook zo mijn mening, ik vind niet dat Bale en Jackman hier het beste van zichzelf geven, daarentegen doet Michael Caine dat wel, en ook David Bowie is subliem in zijn, weliswaar kleine, rol.
De film had van me meer sterren gekregen als men in het eerste uur meer zorg had besteed aan het scenario.
Maar het einde van de film is des te verrassend dat hij de moeite loont om te bekijken.

ghossler

Avatar

Ik vond deze film echt goed. Zit goed verhaal in, goed geacteerd door bijna alle personen, ijzersterke christian B. en huge J.
Daarnaast spreekt mij het hele gochel en magic stuff extreem aan. Een verfrissend idee hoe de schrijvers het hele concept van illusioneren trekt naar een niveau bovenmenselijke krachten zeg maar in de film.
Echt een leuke film met een element van competitie tussen 2 vrienden en goede presentatie van een beeld van liefde