The Good Shepherd (2006)

Edward Wilson believed in America, and he would sacrifice everything he loved to protect it.

Reviews (2)

Olrik

Avatar

The Good Shepherd is de tweede film die is geregisseerd door Robert De Niro en hoewel hij zelf ook te bewonderen is in deze film steelt Matt Damon beslist de show.
De acteerprestaties in deze film zijn erg sterk en de hele sfeer van de tijdgeest waarin de film zich afspeelt is perfect, maar desondanks dat bleef ik met een erg leeg gevoel achter nadat ik de film had gezien.
Al bij al hadden er best wat scènes uit de film mogen worden geschrapt en hoewel ik me altijd kan verplaatsen in elk soort genre en verschillende verhaallijnen was The Good Shepherd op veel momenten erg saai.
Dat ik vindt dat de film op veel momenten saai is wil absoluut niet zeggen dat de acteerprestaties slecht zijn, want dat zijn ze integendeel en mocht Robert De Niro in de toekomst gaan voor een derde film hoop in dat hij kiest voor een ander soort film.

6.0 / 10

Tarkus

Avatar

Heb de film nog eens opnieuw bekeken en het blijft wel een sterke film al duurt hij toch wel iets te lang.
Eens de 2 uur voorbij tracht je wel echt naar het einde, het had volstaan met de 2 uur alleen, iets minder langdradig en het was prima geweest.
Maar over de vertolkingen niets dan lof, zoals ik al eerder zei.

Commentaar 2007:
Voor wie van filmen houd met veel dialogen is dit een uitstekende film.
Liefhebbers van actiefilms zullen echter op hun honger blijven zitten.
Sterke acteerprestatie van Matt Damon en ook van de vele andere sterren (blij weerzien van Joe Pesci in een cameo, zou hem niet herkend hebben, maar dankzij z'n stem wist ik dadelijk wie het was), al was Angelina Jolie niet zo goed in haar rol.
Om deze lange film kort te beschrijven, zeer goed voor mensen die houden van mysteries, spionage en goede dialogen, minder geschikt voor de actieliefhebbers, die dit een vervelende film zullen vinden.
Ik vond dit een prachtige regie van Robert De Niro ook.