Ghost Rider (2007)

Hell Is About To Be Unleashed

Film met slap script dat geen keuze maakt tussen de romantiek en het actiespektakel.
play

4,7 details

  • 114 Min
  • Actie
  • Drama
  • Fantasy
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Australië
114 Min Verenigde Staten

De jonge stuntmotorrijder Johnny Blaze (Nicolas Cage) sluit een deal met de duivel om degene te beschermen van wie hij het meest houdt. Zijn vader en zijn jeugdvriendin Roxanne Simpson (Eva Mendes). Hij verkoopt zijn ziel. Jaren later komt de duivel terug om zijn aandeel te halen.Overdag is Johnny een beroemde motorstuntrijder, 's nachts is hij Ghost Rider, een 'bounty hunter' voor de slechte geesten die een nog ergere hel willen creëren. Johnny is vastbesloten zijn vloek en krachten te gebruiken om de onschuld te verdedigen....

Regie
Mark Steven Johnson
Cast
Nicolas Cage, Wes Bentley, Brett Cullen, Donal Logue, Peter Fonda, Matt Long, Raquel Alessi, Eddie Baroo, Jessica Napier, Kenneth Ransom, Matt Norman, Marcus Jones, Tony Ghosthawk, Hugh Sexton, Lawrence Cameron Steele, Laurence Breuls.
Budget
$ 110.000.000
Opbrengst
$ 228.738.393
Release
16.02.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Steven Johnson | Cast: Nicolas Cage (Johnny Blaze), Peter Fonda (Mephistopheles), Sam Elliott (Doodgraver) e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2007

De even bassend als zanderig klinkende stem van Sam Elliott, eerder verantwoordelijk voor de voice-over van The Big Lebowski en vorig jaar nog te zien als de Marlboro Man in Thank You For Smoking, vertelt nog voor de prachtig vormgegeven openingscredits over een duivelse legende. Volgens overlevering zou er een man hebben bestaan die voor de duivel een lijst met duizend zielen vergaarde, maar toen besloot hem niet aan de duivel terug te geven omdat daarmee de hel op aarde zou worden ontketend. Deze lijst wordt in Ghost Rider de inzet van de strijd tussen mens en Mephistopheles zelf.

In deze duivelse bikerfilm naar een stripverhaal van Marvel Comics wordt de rol van de duivel ingetogen gespeeld door Peter Fonda, die zonder twijfel is gekozen vanwege zijn onsterfelijke rol in de bikermovie of all bikermovies: Easy Rider. Hier stelt hij de jonge stuntmotorrijder Johnny Blaze voor de keuze om voor hem te gaan rijden in ruil voor de gezondheid van zijn zieke vader. Blaze twijfelt niet en ondertekent het contract. Jaren later zien we de door Nicolas Cage met een bespottelijk toupet vertolkte Blaze als succesvolle stuntrijder de ene spectaculaire stunt na de andere uitvoeren. Steeds opnieuw zoekt hij een nog grotere uitdaging, zoals de ‘Leap of Death’ waarbij hij met zijn motor over zes helikopters met bewegende rotorbladen springt.

videotrailers & clips

alle artikelen (22)

Ghost Rider Nieuwsberichten

Laatste reacties

WoUtoMatiC

"...[quote=Wowlymowly]Ik vond de verhaallijn ook heel erg dun, maar wat wil je bij een comic-verfilming?......"

GREAT gevechtsfilm fan

"...Gemiddelde film vindt ik veel variatie goede actie 7/10..."

MarkM

"...Hij valt redelijk tegen ivm andere marvelfilms, maar desalniettemin is het toch een vermakelijke pop......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Ghost Rider

acties