Sunshine (2007)

Dark days are coming.

Achter alle zonneschijn is dit een behoorlijk rommelige film.
play

6,8 details

  • 107 Min
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigd Koninkrijk

Een crew van 8 mensen reizen af naar de Zon met een levensgevaarlijke opdracht. Het opnieuw leven inblazen van deze grootste nog levende ster. Onderweg blijkt al gauw dat deze reis wel eens de zwaarste missie ooit zou kunnen worden. De kans om terug naar huis te keren wordt steeds kleiner, mede door onderlinge conflicten en bedreigingen van buitenaf. Bemanningslid Capa (Cillian Murphy) stuurt uit voorzorg alvast een bericht naar zijn familie...

Regie
Danny Boyle
Cast
Chris Evans, Cillian Murphy, Mark Strong, Rose Byrne, Michelle Yeoh, Hiroyuki Sanada, Benedict Wong, Cliff Curtis, Troy Garity, Chipo Chung, Paloma Baeza, Archie Macdonald, Sylvie Macdonald.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 32.017.803
Release
05.04.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Danny Boyle Cast: Cillian Murphy (Capa), Michelle Yeoh (Corazon), Mark Strong (Pinbacker) e.a. Speelduur: 107 minuten Jaar: 2007

Het is 2057. De zon staat op het punt te doven. Een team van wetenschappers wordt per raket naar de zon gestuurd om deze met behulp van een zware bom een doorstart te geven en zo de mensheid voor uitsterven te behoeden. Klinkt als de plot van een suffe B-film? Zo'n direct-op-dvd sciencefictionvehikel dat alleen goed is voor dronken filmmarathons? Klopt. Ware het niet dat dit sciencefictionvehikel is geregisseerd door Danny Boyle, de man achter Trainspotting en 28 Days Later. Alleen al daarom zou Sunshine de interesse moeten wekken van iedere zichzelf respecterende filmliefhebber. Maar als deze filmliefhebber dan daadwerkelijk wegzinkt in de bioscoopstoel, klaar om zich over te geven aan dit spectaculaire ruimteavontuur, zal hij of zij al snel merken dat zelfs de grote Boyle zich kan verstappen.

Er is al eerder een poging geweest de zon opnieuw op te starten. In Sunshine volgen we namelijk het team van de Icarus II, wat betekent dat er ook een Icarus I moet zijn geweest. Door een nog onbekende oorzaak is deze echter nooit geslaagd en werd het schip verloren gewaand. Wanneer de bemanning van de Icarus II een noodsignaal opvangt van hun mysterieus verdwenen voorganger en besluit een kijkje te nemen aan het schip, hoef je geen raketgeleerde te zijn om te voorspellen dat dit weinig goeds tot gevolg zal hebben. Het zou te veel vergen om hier een opsomming te geven van de gebeurtenissen die het uitstapje van de Icarus II allemaal teweegbrengt, maar ga er maar van uit dat de bemanning het zwaar te verduren krijgt. De zon, de bron van al het leven, helder middelpunt van ons verder kille universum, blijkt krachten te bezitten die fucken met je hoofd.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Sunshine Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

hansbeer

"...Een nogal afgeraffelde film, ingrijpende keuzes worden wel erg makkelijk gemaakt, en het stukje psyc......"

Tidus

"...[quote=RdZ]Film begint veelbelovend. Hele mooie beelden en goede soundtrack. Helaas neemt het verhaa......"

SunChaser

"...[quote=Agoce]Wannabe-armageddon?[/quote] Nee, komt eerder in de buurt van Alien maar dan zonder a......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Sunshine

acties