Live Free or Die Hard (2007)

Yippee Ki Yay Mo - John 6:27

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Reviews (2)

Sasskia

Avatar

Verschrikkelijk slechte film.

Eerste Die-Hard die ik halverwege heb afgezet.
Dit gaat me gewoon te ver.

Meerdere dingen in de film waar ik me ronduit aan heb zitten ergeren.
Maar wat bij mij echt de klomp brak was wel dat stuk met vrachtwagen vs straaljager. Kom op zeg, dit was gewoon te slecht voor woorden.

Dat een held beschoten wordt en nooit geraakt wordt kan ik mee leven...
Dat een held van 3 verdiepingen naar beneden flikkert en dan alleen een beetje last van zijn schouder heeft kan ik mee leven.
Dat een vliegtuig neercrasht en dan 6 minuten (!!) doorschuift zoals in Con Air... kan ik mee leven.
Maar een vrachtwagen die raketten ontwijkt en dat ie dan uit de vrachtwagen valt op het vliegtuig wat nog een minuut blijft vliegen zonder motor waarna deze toch ontploft...

Heel dat stuk vond ik niet leuk, niet spannend, geen actie want je ziet zooooooo duidelijk dat het CGI is...
Nee ik vond het verschrikkelijk.
Dat was het moment dat ik em af gezet heb.

McLane die in die schietstoel ging zitten omdat er handgranaten in de cockpit werden gegooid (die pas na 5 minuten ontploften...) dat was al op de grens. Maar daar kon ik nog mee lachen want je had een mooie close-up van zijn gezicht toen ie omhoog plofte...
Maar dit gedrocht vond ik 10x niks.

Waar ik me overigens ook dood aan ergerde was de politieke nasmaak die ik van deze film kreeg maar das weer een ander verhaal. Daar ben ik gewoon wat te gevoelig voor dus daar zal ik jullie niet mee lastig vallen.

4/10 :N

Swampman

Avatar

Verreweg de minste van de 4. Het John McClane gevoel (wat met name het superieure eerste deel zo kenmerkte) ontbreekt volledig en is vervangen door (lang leve de CGI) belachelijk overdreven stuntscenes.
Zoals bij de meeste hedendaagse actiefilms heb je ook hier weer het gevoel naar een game te kijken ipv een film.
Aangezien het commercieel echter een succes was zal er wel weer 5e deel komen dat 4 nog eens dunnetjes gaat overdoen, helaas..........