A Mighty Heart (2007)

One woman dared to keep hope alive

Interessant portret van een indrukwekkende vrouw die zichzelf ondanks alles overeind wist te houden.
play

6,8 details

  • 108 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Thriller
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
108 Min Verenigde Staten

In de vijf jaar sinds de dood van Daniel Pearl zijn er bijna 230 journalisten omgekomen bij de uitoefening van hun beroep. Op 23 januari 2002 veranderde de wereld van Mariane Pearl voorgoed. Haar man Daniel, bureauchef voor Zuid-Azië van de Wall Street Journal was bezig met een verhaal over de ´shoe bomber´ Richard Reid. Voor het verhaal moest hij naar Karachi, waar een tussenpersoon hem toegang had beloofd tot een moeilijk te grijpen bron. Toen Danny naar de afspraak ging zei hij tegen Mariane dat hij misschien te laat voor het eten zou zijn. Hij kwam nooit terug...

Regie
Michael Winterbottom
Cast
Angelina Jolie, Archie Panjabi, Dan Futterman, Mushtaq Khan, Mohammed Afzal, Amit Dhawan, Arif Khan, Saira Nasir Khan, Zafar Karachiwala, Tipu Taheer, Daud Khan, Bushra Parwani, Aliya Khan, Telal Saeed, Sarah Mone.
Budget
$ 16.000.000
Opbrengst
$ 18.928.871
Release
21.05.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Winterbottom Cast: Angelina Jolie (Mariane Pearl), Dan Futterman (Daniel Pearl), Archie Panjabi (Asra Q. Normani), Dennis O.Hare (John Bussey) | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2007

Toen Mariane Pearls boek in 2003 uitkwam was het meteen duidelijk dat een verfilming slechts een kwestie van tijd was. Haar verhaal sprak zo tot de verbeelding, dat Michael Winterbottom zich gelukkig kon prijzen dat hij de rechten wist te bemachtigen. Het boek A Mighty Heart, een aangrijpend relaas waarin Mariane vertelt over haar onzekerheid tijdens Daniels verdwijning en de ontreddering na zijn dood, maakte diepe indruk. Toen bekend werd dat Mariane gespeeld zou worden door Angelina Jolie was er veel protest, ondanks haar imago van wereldverbeteraar. Want zou de glamourvrouw wel in staat zijn om geloofwaardig over te komen?

Even ter opfrissing: Daniel Pearl was een Amerikaanse onderzoeksjournalist die in de Pakistaanse stad Karachi onderzoek deed naar de terrorist Richard Reid. Tevens probeerde hij een link tussen Al Qaida en de Pakistaanse geheime dienst te achterhalen. Op 23 januari 2002 werd Daniel in een valstrik gelokt en ontvoerd door een groepering die beweerde dat Pearl een CIA-agent was. Hun eisen, waaronder de bevrijding van een aantal Pakistaanse terroristen, werden niet ingewilligd en negen dagen later verscheen er een video op het internet, getiteld ‘The slaughter of the spy-journalist, the Jew Daniel Pearl.’ De hele wereld was geschokt bij het zien van de onthoofding van de journalist, die bij zijn dood niet alleen echtgenote Mariane, maar ook hun ongeboren kind achterliet.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

A Mighty Heart Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

A Mighty Heart

acties