Stardust (2007)

This summer a star falls. The chase begins.

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Matthew Vaughn's recept is ondertussen gekend al voelde het in Stardust nog nieuw. Neem een typisch genre, gebruik zeker de nodige cliché's maar breng ze met zoveel rock en roll en spitsigheid dat ze net leuk worden gecombineerd met doeltreffende humor (en actie). Dat Stardust zijn eerste soortgelijk werk was (layer cake was een atypische vaughn-film achteraf bekeken), was wel duidelijk. Je ziet de frisheid ervan maar anderzijds toch ook nog de onervarenheid erin. De film begint ontzettend sterk, de film gaat in een volle vaart en valt geen enkel moment stil, maar halverwege snakt de film naar adem en moet dat net iets te lang doen om de kijker volledig te weten blijven boeien. De finale is dan wel vermakelijk maar weet je toch nergens de 50 minuten ervoor te vergeten. De cast doet het wel voortreffelijk al was de 'ster' Danes misschien wel het zwakst gespeelde personage van de film. Storen deed ze niet maar vond ze toch niet zo overtuigend tegenover de andere leden van de cast. Vooral Pfeiffer en in minder mate De Niro. Pfeiffer speelt haar rol als slechte heks voortreffelijk en De Niro is best heerlijk als homoseksuele kapitein. Het is bijvoorbeeld net dat personage dat Stardust typeert. Dergelijk personage is lichtjes de randjes opzoeken van dat genre en een mainstream film. Alleen doet Vaughn er hier nog te weinig mee zoals hij dat in zijn latere films wel zal doen. Over de effecten valt misschien ook wel het éen en ander te zeggen maar al bij al viel dat wel mee als zullen ze het label top notch zeker niet kunnen dragen.

Stardust is misschien de minste film van Vaughn in mijn opinie. Maar deze film is zeker vermakelijk en toont anderzijds al de eigenschappen die de Vaughns-films zo typeren. Vervelen doe je je zeker niet, maar topvermaak kan je het evenmin noemen.

6/10

Roeltje

Avatar

Deze vandaag op tv gezien, en ik moet zeggen: ik heb me heel goed vermaakt. De laatste voodoo scene vond ik geniaal. Het liefdesverhaal vond ik ook sterk uitgewerkt. Robert de Niro was leuk om naar te kijken. Nu een paar min-punten:

-De VFX waren meestal maar so-so
-Zaten helaas wel enkele Fantasy-cliches in
-Het begin vond ik erg rommelig

Ik heb me goed vermaakt, maar kom toch niet verder dan een:

7