Fracture

Fracture (2007)

If you look close enough, you'll find everyone has a weak spot.

Reviews (3)

Glennekeeeee

Avatar

Lekkere misdaadthriller waar ondanks een goed eindresultaat toch nog net iets meer had kunnen insteken. De film komt traag op gang maar wordt zeker nooit saai. de personages worden deftig uitgewerkt, de verhaallijn en kleine addertjes onder het gras worden stillaan duidelijk en de confrontaties tussen Gosling en Hopkins zorgen ervoor dat er in dat eerste deel genoeg te beleven valt. Het zijn juist die confrontaties dat de film naar een hoger niveau tilt en eigenlijk hebben ze dat te weinig gebruikt. de steekspellen naar mekaar toe worden vaak vanop afstand opgezet terwijl de momenten dat ze tegenover elkaar staan de film echt leeft. het verhaal op zich is sterk genoeg al laat het hier en daar wel een steek vallen om écht top te zijn. Gosling, Hopkins en zelfs Pike (op dat moment nog niet echt mijn geliefde actrice qua prestaties) spelen op zeer goed niveau. naar het einde toe gaat de film in 6e versnelling, lijkt hij soms uit de bocht te vliegen maar kan hij zich net redden op de baan waardoor de film een sterk geheel word. visueel was de film ook zeer sterk, zeker in het begin met vooral lange vloeiende shots als de personages zich verplaatsten, muzikaal was het al bij al wel standaard.

Fracture is een goede thriller met dank aan de cast en een pienter, solide uitgewerkt verhaal. toch moet de film het vooral hebben van de twists en de dialogen tussen Gosling en Hopkins

6,5/10

Tarkus

Avatar

Opnieuw genoten van deze prent, en let vooral op bij het einde van de film, hoe slim het plot in elkaar zit.
Super goede prent is dit !!!

Commentaar 2007:
Deze film komt wat traag op gang, maar het verbluffende scenario maakt alles goed.
En natuurlijk ook Anthony Hopkins, die hier zijn rol weer met klasse speelt, en soms doet denken aan 'Hannibal'.
Verrassend goed was ook Ryan Gosling, had het niet verwacht van hem.
Goede en zeer intelligente thriller, waar je wel je hoofd bij moet houden om alles een beetje te volgen.

Olrik

Avatar

Fracture is niet bepaald een geweldige film, maar het verhaal zat goed in elkaar en Anthony Hopkins speelde erg goed en deed me op sommige momenten weer een beetje aan Hannibal denken en daardoor is het zeker geen slechte film.
Ik vond alleen dat op bepaalde momenten het verhaal niet echt zo spannend was als het had kunnen zijn en dat was erg jammer.
Geen geweldige film, maar zeker geen afrader!

7,0 / 10