Michael Clayton (2007)

The Truth Can Be Adjusted

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Daar deze film in een box zat met nog 3 andere (veel betere) filmen, tevens Oscarwinnaars, heb ik deze prent opnieuw bekeken, en blijf het ene teleurstellende, middelmatige film vinden.
Heb bijgevolg niets te wijzigen aan mijn eerdere commentaar.

Commentaar 2008:
Wederom is dit een film met George Clooney die me zeer teleurstelt.
Het is me al meerdere malen overkomen dat Clooney's filmen tegenvallen, meer slechte dan goed, en dit is er weer eentje waarin ik zijn acteerprestatie ondermaats vind.
Ook het verhaal (nochtans geschikt vanaf 6 jaar ?!?!) is veel te ingewikkeld en moeilijk om volgen.
Het laatste half uur van de film kon me echt boeien, daarvoor was het een aaneenschakeling van onnodige dialogen en verwarrende situaties.
Wat me aan deze film het meest zal bijblijven is het laatste optreden van Sydney Pollack, zowel als acteur als producer, zoals iedereen wel zal weten is de man vorige maand (mei 2008) overleden. En ook hier zet hij, zoals steeds in een bijrol, een prachtprestatie neer.
Ook Tom Wilkinson is zeer goed in zijn rol. Het is dankzij deze beide heren dat de film toch nog het bekijken waard is, want ook Tilda Swinton vind ik geen Oscar waardig.
Ik hoop echt dat een volgende prent met Clooney beter is, want ik denk er anders sterk aan om zijn filmen in de toekomst in de rekken te laten liggen.

Frietgezicht

Avatar

Beetje tegenvaller. Er gebeurt gewoon te weinig spannends en het enige wat spannend had kunnen is hetniet omdat je de afloop al in de eerste 5 minuten ziet.
Omdat de film ook niet ingewikkeld is blijft er dan niet heel veel over.
De acteer-prestaties enz zijn top en het ziet er allemaal goed uit maar door wat zijplotjes met de familie en een zoontje die weinig toevoegen en het ontbreken van meer spanning is het echt een film die voor 1x nog te doen is maar dat was het wel voor mij. Een 6