Ben X

Ben X (2007)

Everything's dare

Reviews (3)

Banned

Avatar

Misschien is mijn reactie wat overdreven maar ik krijg het op mijn heupen van films die eigenlijk niet goed zijn en zo de hemel in worden geprezen. Nic Balthazar wordt nu opnieuw hoog opgehemeld als ' regisseur ' met zijn nieuwe film die wss alweer vol met clichés zal zitten en nergens zal verassen. De prestatie van Koen De Graeve die voor de rol fel vermagerde maakt nu al geen indruk op mij en ik hou mijn hart al vast wanneer de belgische media weer vol lof zal schrijven over Tot Altijd. Nic Balthazar zal nog straf uit de hoek moeten komen mij te overtuigen van zijn filmische visie. Nu is die visie zo troebel als een lang niet ververste visbokaal waar een vis een paar jaar lang in heeft lopen schijten.

benjamin

Avatar

Fel overroepen filmpje.

Eerste fout zit bij de personages: die zien er niet alleen duizend keer te oud uit voor hun rol - alsof er geen echte tieners de rol van pestkop konden spelen.

Niet dat die pestkoppen trouwens echt geweldig waren uitgewerkt: zoals Banned al zei, ze deden alleen kinderachtige streken. Niemand vindt het waarschijnlijk leuk als z'n broek zo wordt afgetrokken, maar echt pesten is toch iets anders. Daarvoor moet je maar eens Klass bekijken, alleen is die film dan weer veel minder publieksvriendelijk en heeft die zeker geen flauw happy end.

Wat ook niet echt hielp was de focus enerzijds op pesten te leggen en anderzijds er toch autisme bij te slepen. Ben gedroeg zich door z'n ziekte nogal zeer vreemd (je moeder bellen als je gepest wordt is en blijft dom). Ik weet wel dat mensen met autisme zich zo gedragen, maar als je iets wil vertellen over pestgedrag had je ook een hoofdpersonage kunnen kiezen met een lichtere variant waardoor de kijker zich beter in hem kan inleven.

Banned

Avatar

Deze film is gewoonweg belachelijk. Nog nooit zo"n slecht gecaste film. Ze zijn bijna allemaal begin de 30 en ze spelen mensen die 17 moet zijn??? Dat interview ertussen door is ronduit belachelijk. De film deed me niks en het had gewoon de basis formule van het pesten in beeld te brengen. Eens slaan, opsluiten, z'n broek aftrekken... Goooh wat schokkend zeg. De film is geen kluit waard!!! Nic Baltazhar stopt aub met regisseren. Ook met die dwaze ECO spotjes. Je kan er niks van !