The Mist

The Mist (2007)

Fear Changes Everything

Reviews (2)

Yor=

Avatar

Ik zit me nog een beetje beduusd af te vragen waarom ik toch een 8 voor deze film heb gegeven? Vond het namelijk een afknapper de eerste keer dat er een monster in beeld kwam. En ook dat gelovige mens werkte behoorlijk op mijn zenuwen.
Maar als ik dan dieper nadenk, kom ik tot de conclusie dat de film gewoon erg spannend was. Misschien een beetje over de top, maar toch ook weer erg geloofwaardig. Mensen gaan rare dingen doen als ze op een kluitje zitten en niet weten wat er aan de hand is. En soms wordt er dan naar de meest rare mensen geluisterd. Erg actueel, en dat maakt het des te enger.
Wat me helemaal beduusd maakte was het einde. Ik dacht, ze zullen het toch niet doen, even wat twijfel, en dan toch... En daarna merken dat het allemaal voor niets was...

Swampman

Avatar

Echt een onverwachte plezierige verrassing. Sinds lange tijd weer eens een horrorfilm die echt eng is en niet alleen leunt op de 'gore'. De monsters (in de mist bedoel ik, niet Marcia Gay Harden) zien er ook nog eens steengoed uit en de verhaallijn over de 'monsters' onder ons geeft een boeiende en frisse wending aan de film. Het einde is onverwacht en zeer gedurfd en verdiend daarom ook alle lof (ook al blijf je misschien achter met een klote gevoel, jouw woorden Axeman).