Untraceable

Untraceable (2008)

Something Deadly is on the Internet

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Untraceable leek op het eerste zicht zo een direct to DVD thriller die enkel nog het kijken waard zou zijn door de aanwezigheid van Diane Lane. Achteraf leek dat gevoel nog steeds te kloppen tot dat ik zag dat deze effectief in de bios gedraaid heeft en het voor dit soort films al bij al nog redelijk gedaan heeft.

Het enige waar Untraceable nog enigszins niveau kan houden is de cinematografie. Alles strak gefilmd en veel uit perspectief van beelden waarin we door een camera, computer of andere zien wat past bij het thema van de film. Anderzijds dramt de film het thema (klote maatschappij waarin mensen kikken op sensatie en dit enkel nog zal toenemen) dit zo in je hoofd, of wil het dat toch doen, dat het irritant word. Diane Lane is geen slechte actrice, integendeel, alleen kiest ze er toch vaak matige producten uit en dat is niet anders het geval. Van medecollega Billy Burke kan je dit nog begrijpen aangezien die man heeft toegezegd om in die verrekte Twilight Saga mee te spelen. Nu, op deze cast is voor dit soort films niet veel aan te merken. Met de zo doorsnee geschreven personages die zwak en clichématig zijn uitgewerkt viel hier ook niet meer mee te doen. De film voelt aan als een soort Saw, maar door een dader met een hart. Het is te loven aan de makers dat de film niet gekozen hebben voor een simpele horrorfilm maar er eerder een soort van cyberthriller van hebben gemaakt die terwijl nog wat steelt van de concepten à la Death Race en andere. Alleen zijn de spanningsmomenten, die enkel ontstaan op de momenten waarop de slachting bezig is, zo schaars dat de film te regelmatig inzakt. Daarbij komt nog dat dat persoonlijk worden met het hoofdpersonage door de dader zo veel gedaan is dat het echt wel je strot uitkomt. Zeker omdat het hier nogal plotsklaps komt terwijl de vorige slachtoffers nog een redelijk geloofwaardige connectie hadden en de dader wel te snappen viel. Dat gaat dus volledig weg vanaf het persoonlijk word en de finale is dan ook niet echt een bijzonder slotstuk.

Untraceable is een film die enkel de zalen heeft gehaald door een aantrekkelijke opzet en enkele gekende gezichten/namen in de cast. Want inhoudelijk is dit een film waar zelfs vele direct to dvd - films gemakkelijk qua niveau kunnen overstijgen

4/10

jaime91

Avatar

Spannende thriller die qua gore een beetje op dezelfde lijn zit als Saw. Jammer alleen dat ze al zo snel laten zien wie de badguy precies is. Het had de film alleen maar goed gedaan als je nog wat langer moest gissen wie er nu achter die vreselijke moorden zit dus dat kost de film wat punten. Verder een prima thriller waarin goed geacteerd wordt en ik niet zo veel op aan te merken heb. Niet direct een must see maar als je even niets te doen hebt en je hebt toevallig zin in een spannende thriller dan is ie prima te doen.