The Strangers (2008)

Lock the door. Pretend you're safe.

Dood- en doodeng, maar minstens zo vaak verraadt een knullige uitvoering dat het toch echt een debuutfilm betreft.
play

5,5 details

  • 85 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
85 Min Verenigde Staten

James Hoyt had een prachtige nacht voorbereid. Na de bruiloft van een bevriend stel zou het feestje intiem worden voortgezet in het vakantiehuis van zijn ouders. Maar nadat hij met zijn vriendin Kristen McKay aankomt loopt alles anders dan gehoopt. Rond vier uur 's nachts wordt er aangeklopt. Er staat een blond meisje voor de deur: "Is Tamara thuis?". Het is het begin van een nachtmerrie die duurt totdat de dag aanbreekt.

Regie
Bryan Bertino
Cast
Liv Tyler, Scott Speedman, Gemma Ward, Glenn Howerton, Kip Weeks, Laura Margolis, Peter Clayton-Luce, Alex Fisher.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 52.597.610
Release
29.05.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Bryan Bertino | Cast: Liv Tyler (Kristen), Scott Speedman (James) | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2008

Thuis is je veilige haven. Daar wil je niet geconfronteerd worden met wereldlijke problemen en al helemaal niet met vreemdelingen. Het antwoord op een ongewenste beller is de haak erop en deur-aan-deurverkopers krijgen de deur ongastvrij in hun gezicht gesmeten. Geborgenheid! Totdat je voordeur opengehakt wordt met een bijl en gemaskerde figuren je illusie van onaantastbaarheid doorbreken met hun angstaanjagende martelwerktuigen.

De recente Franse horrorfilms Ils en À L’Intérieur maakten korte metten met het ideaal van huiselijkheid. Op onverklaarbare wijze werden hele families belaagd door gewapende vreemdelingen die slechts één doel voor ogen hadden: niemand mag het huis levend verlaten. Het publiek staat terecht doodsangsten uit; zoiets zou zomaar kunnen gebeuren. Wat let een psychopaat je voordeur open te breken om vervolgens dood en verderf te zaaien? Op de filmposter van The Strangers staat dan ook ‘inspired by true events’. Dat is eigenlijk een marketingleugen, maar daar gaat het niet om. Het spannende en soms doodenge horrordebuut van Bryan Bertino maakt de huiselijke terreur namelijk angstig plausibel. En als je erin begint te geloven, wordt het pas écht eng.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Strangers Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Strangers

acties