De realistische horrorfilm 'The Strangers' liet actrice Liv Tyler bijna compleet doordraaien

De realistische horrorfilm 'The Strangers' liet actrice Liv Tyler bijna compleet doordraaien

De actrice ging behoorlijk ver voor de filmrol

Soms kijk je naar een film en spat het acteerwerk van het scherm af. Is dat simpelweg goed acteerwerk, of komt er nog iets extra's bij kijken? De acteerprestaties van actrice Liv Tyler in de low-budget horrorfilm The Strangers (2008) zijn uiterst realistisch. De reden hiervoor is dat de actrice zelf doordraaide van angst tijdens de opnames.

Liv Tyler, bij het grote publiek beter bekend als Arwen uit de The Lord of The Rings-trilogie, hield niet per se goede herinneringen over aan The Strangers van regisseur Bryan Bertino.

Doodsangsten
In een interview met nieuwsoutlet NewsBlaze, vertelt de actrice doodsangsten uit te staan op de filmset. "Ik was constant bang, dat maakt 'The Strangers' ook zo realistisch', aldus Tyler. Ook was de actrice bang dat de gebeurtenissen uit de film zich zouden verwezenlijken in haar huis.

"Als ik 's avonds in mijn bed lag en een geluid hoorde, durfde ik niet uit bed te komen. Ik was bang dat er vreemde mensen in mijn woonkamer stonden met een slagersmes", aldus de actrice.

Method Acting
Alhoewel Tyler in pure angst leefde tijdens de filmopnames, was dit ook een bewuste keuze van haar. Actrice Laura Margolis, die een van de inbrekers speelt, vertelde dat Liv Tyler haar niet in de kleding van haar personage wilde zien, om zo een echte reactie uit te lokken.



Alhoewel de term 'Method Acting' niet helemaal rijmt met Liv Tyler's gedrag op de filmset, komt het op bepaalde punten wel overeen. Method Acting houdt in dat een acteur of actrice gedurende de gehele productieperiode in zijn personage kruipt, ook wanneer de camera's uitstaan.

The Strangers
Alhoewel er met lof gesproken mag worden over het acteerwerk van Liv Tyler, was The Strangers bij de filmcritici niet bepaald een groot succes. Op de website rottentomatoes.com scoort de film een gemiddelde 48%.



Voor een low-budget film, heeft The Strangers wel uitstekend geboert. De film werd ontwikkeld met een productiebudget van een 'kleine' $9 miljoen dollar, terwijl het $52 miljoen dollar wist op te halen bij de Box Office.

Je kan The Strangers nu huren op Apple TV of Amazon Prime

NieuwsFilm

meest populair