De horrorfilm 'The Strangers' was zo realistisch dat actrice Liv Tyler doodsbang werd

De horrorfilm 'The Strangers' was zo realistisch dat actrice Liv Tyler doodsbang werd

Liv Tyler was echt bang op de set van de horrorfilm.

Soms is het zo realistisch wat in horrorfilms gebeurt, dat de acteurs ook echt bang zijn. Dit was zo bij Liv Tyler die naast Scott Speedman de hoofdrol speelt in de horrorfilm The Strangers uit 2008. En als je weet dat het verhaal ook echt geïnspireerd is op waargebeurde feiten, is dat nog angstaanjagender.

Ondanks gemengde recensies heeft deze horrorfilm van regisseur Bryan Bertino aanzienlijke winst behaald met een opbrengst van 82 miljoen dollar tegen een budget van slechts 9 miljoen dollar. Dennis Harvey van Variety was een van de critici die positief was over de film en de twee hoofdrolspelers prezen voor het "geloofwaardig registreren van elke nuance van paniek."

Verhaal
Het scenario van The Strangers was geïnspireerd op twee gebeurtenissen uit het echte leven: de veelvoudige moorden van de Manson-familie, bekend als de Tate-moorden, en een reeks inbraken die plaatsvonden in de buurt van Bertino toen hij nog een kind was.

The Strangers volgt het koppel Kristen McKay (Tyler) en James Hoyt (Speedman) die net terugkomen van een bruiloftsfeest om in een afgelegen vakantiehuis te verblijven. Hun uitje wordt al snel een nachtmerrie wanneer een onbekend meisje voor de deur staat om te vragen of Tamara er is en drie folterende vreemdelingen met maskers opduiken.

Echt bang
Volgens Tyler waren haar reacties in de film geloofwaardig omdat ze oprecht bang was. Toen NewsBlaze haar vroeg of ze daadwerkelijk bang was op de set, antwoordde ze: "Oh ja, de hele tijd. Absoluut. Dat is wat zo echt is aan 'The Strangers.' Het is alsof je 's nachts in bed ligt en probeert te ontspannen, en opeens hoor je een geluid en denk je 'Wat was dat?' En dan vraag je je af of je moedig genoeg bent om te gaan kijken of niet. Stel je voor dat je gaat kijken en er staat iemand met een masker in je woonkamer met een slagersmes!"


Actrice Laura Margolis, die een van de indringers speelt, onthulde in de extra's van de Blu-ray dat haar was verteld dat Tyler echte angst wilde voelen tijdens hun scènes samen. "Ik kreeg strikte instructies om Liv mij niet te laten zien in mijn masker voordat we gingen opnemen," zei ze. "Ze wilde het niet faken en het was dus mijn verantwoordelijkheid om haar echt bang te maken."

Vervolgen
Sinds The Strangers uitkwam in 2008 is het een cultfilm geworden. Tien jaar later, in 2018, werd een vervolg, The Strangers: Prey at Night, uitgebracht. Er is ook momenteel een derde film in productie die zal worden gevolgd door nog twee andere films.


The Strangers is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, dus als je de film wil zien, moet je de DVD of Blu-ray ervan kopen. Het vervolg, The Strangers: Prey at Night, is wel te vinden op Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair