Transporter 3

Transporter 3 (2008)

If You Need It To Arrive Safe and In One Piece -- Hire A Professional

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

De Transporter trilogie is éen van de hoogetepunten uit het repertoire van Statham, zeker financieel gezien. Voor films waarin hij de dragende rol was is dit derde deel éen van de meest winstgevende films. Maar opbrengst staat niet altijd gelijk aan kwaliteit en dat is bij deze duidelijk het geval.

Ik moet toegeven, dik 5 jaar geleden vond ik dit ook wel een leuke actiefilm maar nu de volwassenheid al lang overgenomen heeft en je toch ook wel op de montage en andere begint te letten is deze film van een veel minder niveau.

Olivier Megaton stond aan het roer als regisseur en op dat moment was dat nog vooraf niet echt een ramp. Nu weten we wel beter: een matig vehicle als Colombiana en daarnaast ook de Taken-franchise naar een dieptepunt gestuurd. Deze man heeft ondertussen al bewezen niet bekwaam te zijn (ook de serie Taxi waarin hij de eerste afleveringen heeft geregisseerd waren visueel een ramp) om dergelijke producties in goede banen te leiden. En achteraf bekeken is dit misschien nog wel z'n beste verwezenlijking.

Want de film start best lekker en Megaton gebruikt leuke perspectieven, camerabewegingen om de dialogen iets extra te geven. Een leuke bijrol van Krabbé zien we dan al de revue passeren. Maar vanaf de eerste vechtscène eraankomt merken we al het probleem. Megaton kan geen actiescènes of vechtscènes regisseren. Vechtscènes zijn zo chaotisch als iets en totaal onduidelijk, terwijl de choreo's van die scènes best veel potentieel hebben en bij de actiescènes gebruikt hij het oeroude principe van de beelden te versnellen op zo'n amateuristische manier dat het gewoon belachelijk is en lachwekkend overkomt. Daarnaast is Statham de enige die genietbaar is. Het vrouwelijke aanhangsel is qua acteerniveau nog slechter dan de gemiddelde amateur en de badguy is ook niet meer dan een onderdaan van een organisatie die ook al geen angst kan wekken. Het verhaal is dan wel amusant, het word langdradig getrokken en worden onderbroken door de gebrekkige actiescènes. Het enige dat amusant is aan die scènes is het over the top gehalte al zijn de opzetten van die scènes ook wel raar, zoals wanneer 2 vrachtwagens op een 1 vaksbaan elkaar proberen voorbij te steken wat in werkelijkheid nooit gebeurd en enkel dient om de actiescène wat op te vrolijken. Het is die belachelijkheid en voorspelbaarheid die Transporter de das omdoet. Enkele oneliners doen hun ding nog wel, en al bij al is de finale nog een redelijk slotstuk maar voor de rest is deze film echt wel een zeer gebrekkige bedoening.

Transporter 3 is enkel nog bij momenten genietbaar door Statham. De actiescènes zijn belachelijk opgezet en gemonteerd en vallen soms enkel op door hun over the top gehalte. Voor de rest is dit een domper als slotstuk van een best leuke trilogie.

en geef die Megaton alstublieft geen werk meer Luc Besson.

4/10

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Tja, transporter 3......zelfde laken een pak.

leuke actie film, lekker over the top net als zijn voorgangers.

Een beetje Transporter meets Crank idee zit er achter het "verhaal".

Ik vond het wel leuk om te zien hoe Sem Schilt ( Nederlander die vorig jaar de K1 kickboxing wereldkampioen werd in japan) als een duveltje uit een doosje tevoorschijn kwam!!!

De uitblinker in de film is toch wel T-Bag (Robert Knepper van Prison Break), damn hij zal een goede bad guy zijn in bijv James Bond of Batman!!!

Aardig film, hoop alleen dat er niet meer van uitkomt, alhoewel ik dit betwijfel.

Leuk voor thuis op de bank voor avondje DVD.......