Role Models

Role Models (2008)

I am not a ROLE MODEL.

Leermomenten of een belangrijke boodschap: een film - en zeker een komedie - kan zonder. De humor in Role Models is echter af en toe onverwacht spontaan.
play

6,4 details

  • 99 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
99 Min Verenigde Staten

Danny en Wheeler rijden hun bedrijfsvrachtwagen in puin. Ze worden opgepakt en in het daaropvolgende proces kunnen ze kiezen: óf de bak in, óf 150 uur vrijwilligerswerk bij een hulpprogramma voor jongeren. Al na één dag vrijwilligerswerk bij die jeugd lijkt een tijdje zitten opeens niet meer zo erg. Danny wordt omgeven door strontvervelende weldoeners en worstelt met zijn eigen zenuwtics tijdens zijn vrijwilligerswerk . Intussen probeert de charmante Wheeler zijn verslaving aan feesten en vrouwen om te wisselen voor een opvoedkundige aanpak van de vijfdeklasser Ronnie, die nogal grof in de mond is. Het zou Ronnie waarschijnlijk wel helpen als Wheeler niet zelf een half kind is. Als de directeur van het jeugdcentrum een ultimatum stelt, moeten Danny en Wheeler hun eigen onvolwassen wijsheid toch wel echt gaan gebruiken. Ze moeten hun proeftijd doorkomen. Dan kunnen ’s werelds slechtste rolmodellen misschien uit de gevangenis blijven.

Regie
David Wain
Cast
Paul Rudd, Seann William Scott, Jane Lynch, A.D. Miles, Elizabeth Banks, Ken Marino, Matt Walsh, Bobb'e J. Thompson, Joe Lo Truglio, Nicole Randall Johnson, Kerri Kenney, Christopher Mintz-Plasse, Ken Jeong, Alexandra Stamler, Carly Craig.
Budget
$ 28.000.000
Opbrengst
$ 92.380.927
Release
03.02.2008
Release NL
12.03.2009
Release DVD
07.07.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: David Wain | Cast: Paul Rudd (Danny Donahue), Seann William Scott (Wheeler), Christopher Mintz-Plasse (Augie Farks), Bobb'e J. Thompson (Ronnie Shields), Elizabeth Banks (Beth), Jane Lynch (Gayle Sweeny) | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2008

Leermomenten of een belangrijke boodschap; een film - en zeker een komedie - kan zonder. De humor in Role Models is af en toe onverwacht spontaan, maar wanneer de film meer dan grappig probeert te zijn, verlaagt hij zich tot afgezaagde onderwerpen zoals het vinden van jezelf en het waarderen van het leven en elkaar Deze gewichtige zaken komen ook nog eens samen in één groot vreugdevol einde, maar leveren daarmee een minder gedenkwaardig eindproduct op. Toch, een film die puberale grappen gevat weet te brengen, verdient enige lof.

Plaats wat toffe mensen in een niet-toffe omgeving en toon hun reacties voor lachwekkende situaties. Het is een veelgebruikte methode in het komediegenre en de film maakt er dankbaar gebruik van. De personen in kwestie zijn twee frisdrankpromotors, Danny en Wheeler, die na een domme overtreding de gevangenis in dreigen te draaien. Ze kunnen dit echter voorkomen door hun tijd uit te zitten bij een stichting die probleemkinderen aan volwassenen koppelt. Bij wijze van taakstraf moeten de mannen dagelijks het kind vergezellen dat hun is toegewezen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Role Models Nieuwsberichten