Australia (2008)

Overgeromantiseerd drama van Baz Luhrmann, dat de kenmerkende stijl van de eigenzinnige regisseur node mist.
play

6,3 details

  • 165 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Historisch
  • Romantiek
  • Oorlog
  • Australië
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk

Australië, even voor de Tweede Wereld Oorlog. Een Engelse aristocrate (Kidman) erft een ranch ter grote van Maryland. Wanneer Engelse veebaronnen het gemunt hebben op haar grond, sluit ze zich met tegenzin aan bij een ruwe veedrijver (Jackman) om zo haar 2000 runderen over honderden kilometers land te drijven.

Regie
Baz Luhrmann
Cast
Bryan Brown, Essie Davis, Max Cullen, Eddie Baroo, Ray Barrett, Tony Barry, Shea Adams, Damian Bradford, Nathin Butler, Jamal Bednarz-Metallah, Lillian Crombie, Arthur Dignam, Rebecca Chatfield, Tara Carpenter, Michelle Dyzla.
Budget
$ 130.000.000
Opbrengst
$ 49.554.002
Release
18.11.2008
Release NL
18.12.2008
Release DVD
31.03.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Baz Luhrmann | Cast: Nicole Kidman (Lady Sarah Ashley), Hugh Jackman (Drover), Brandon Walters (Nullah), David Wenham (Neil Fletcher ) | Speelduur: 155 minuten | Jaar: 2008

Baz Luhrmann. Zijn naam is een begrip en staat synoniem voor kleurrijk drama in elke mogelijke betekenis. Hoewel hij niet bekend staat om zijn snelle werkwijze - zijn laatste film Moulin Rouge dateert alweer van zeven jaar geleden - zijn zijn films daarentegen wel het toonbeeld van eigenzinnigheid en aandacht voor details. Zijn door velen geliefde, maar door evenzovelen gehate flitsende, misselijkmakende cinematografische stijl heeft hij deze keer ingetoomd. Met Australia waagt hij zich aan de mainstream popcorncinema.

Australia wordt gepromoot als een episch romantisch actieavontuur dat zich afspeelt in de Australische Outback vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De welgestelde Britse Lady Sarah Ashley reist haar echtgenoot naar Australië achterna om hem te confronteren met zijn overspeligheid. Eenmaal aangekomen op zijn landgoed Faraway Downs blijkt hij te zijn vermoord en hun vee grotendeels gestolen door concurrent King Carney. Wanneer de halfbloed Aboriginaljongen Nullah haar manager en veedrijver Neil Fletcher voor dief uitmaakt en deze de jongen vervolgens molesteert, ontslaat ze Fletcher op staande voet. Ze blijft alleen achter met een enorm landgoed en vijftienhonderd runderen die naar de stad Darwin moeten worden gedreven wil ze nog wat geld kunnen verdienen. Probleem: het is wel erg veel werk in haar eentje. Gelukkig schiet veedrijver Drover, een zonverbrande stoere Aussie, haar te hulp. Lady Ashley verlaat Faraway Downs met Drover, Nullah, de kok, de dienstmeid en twee van Drovers vrienden om de vijftienhonderd runderen naar Darwin te transporteren.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Australia Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Steadicam

"...[quote="Cynix"]De acteurs worden op alfabet genoemd en ze komen dus niet verder dan de D. Echt een t......"

Cynix

"...De acteurs worden op alfabet genoemd en ze komen dus niet verder dan de D. Echt een typische FilmTot......"

11qqaazz

"...Briljante 2 films. Heerlijke komedie......"

Australia

acties