Is dit na 'Justice League' de volgende film die een langere versie krijgt?

Is dit na 'Justice League' de volgende film die een langere versie krijgt?

Baz Luhrman mag Australia opnieuw editen.

Het lijkt erop dat Zack Snyders Justice League geen geïsoleerd 'indicent' is. Het zou zomaar kunnen dat andere films nu ook uitgebreid worden tot een miniserie. De volgende op de lijst: Australia (2008) van Baz Luhrman.

Dat meldt Kyle Buchanan van de New York Times. Hij stelt: "Dus ik hoor dat Baz Luhrman zijn film Australia uit 2008 opnieuw aan het editen is, zodat het als een miniserie uitgebracht wordt op Hulu. Wisten we dat al?" Het is nog geen bevestiging, maar onwaarschijnlijk klinkt het niet.

Speciale edities
Heel vreemd zijn speciale edities van films natuurlijk niet. Rond Star Wars verschenen verschillende versies en ook Blade Runner kreeg maar liefst zeven varianten. En ook The Hateful Eight van Quentin Tarantino kreeg een nieuwe edit en werd als miniserie op Netflix uitgebracht.

De vraag is nu dus of Australia inderdaad als miniserie uitgebracht wordt. De film kwam in 2008 uit en zou een heel ander einde hebben gekregen dan oorspronkelijk gepland. Filmstudio Fox zou Luhrman gevraagd hebben om het einde volledig om te gooien, om tegemoet te komen aan teleurgestelde reacties na testscreenings.

Australia speelt zich in Noord-Australië tijdens de Tweede Wereldoorlog af. Een Engelse aristocraat erft een grote ranch, en krijgt hulp van een man om haar nieuwe eigendom te beschermen. Samen moeten ze 2.000 stuks vee drijven naar ander gebied. Daarbij maken ze het bombardement van Darwin door Japanse soldaten mee.

NieuwsFilm

meest populair