Valkyrie (2008)

Many saw evil. They dared to stop it.

Valkyrie is na een wat moeizaam begin een enerverende thriller over de waargebeurde coup tegen Hitler in 1944.
play

6,4 details

  • 121 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Oorlog
  • Historisch
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
121 Min Verenigde Staten

Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.

Regie
Bryan Singer
Cast
Tom Cruise, Carice van Houten, Bill Nighy, Kenneth Branagh, Tom Wilkinson, Thomas Kretschmann, Kevin McNally, Tom Hollander, Terence Stamp, Christian Berkel, Eddie Izzard, David Schofield, Kenneth Cranham, Jamie Parker, David Bamber.
Budget
$ 75.000.000
Opbrengst
$ 200.276.000
Release
25.12.2008
Release NL
22.01.2009
Release DVD
07.07.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Bryan Singer | Cast: Tom Cruise (Claus von Stauffenberg), Bill Nighy (Friedrich Olbricht), Kennet Branagh (Henning von Tresckow), Tom Wilkinson (Friedrich Fromm), Carice van Houten (Nina von Stauffenberg) e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2008

Veel mensen kunnen Tom Cruise niet uitstaan. Zijn gladde voorkomen, zijn tomeloze energie en zijn ‘religie’ scientology spelen daarbij allemaal een rol. Hij is nog steeds een ster, maar niet zo’n garantie voor succes meer als een aantal jaren terug. De manier waarop de Amerikaanse filmcritici hem en zijn nieuwste film neersabelen, lijkt meer met zijn negatieve imago te maken te hebben dan met de kwaliteit van Valkyrie. De film is niet zonder gebreken, maar toch zeker een onderhoudende thriller.

Cruise speelt Clause von Stauffenberg, een nazikolonel die na een mislukte campagne in Afrika in 1943 tot het inzicht komt dat Hitler-Duitsland eerder onheil dan glorie zal brengen. Hij sluit zich aan bij een stel andere ontevreden legerofficiers en politici die in het geheim bij elkaar komen en samenzweren tegen Der Führer. Von Stauffenberg wil alleen meewerken aan een plot tegen Hitler als er ook een toekomstplan is om de staat te hervormen en vrede met de geallieerden te sluiten.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Valkyrie Nieuwsberichten

Laatste reacties

Deniro

"...Wat een zwaar gedrocht dit. Tom Cruise is compleet niet geschikt voor deze rol waarin hij zich als a......"

JamesBond

"...Meesterlijke oorlogsfilm! De film is heel mooi vanwege het intrigerende dat alles echt gebeurd is......"

DennisAmerica11

"...Prima film!..."

Valkyrie

acties