Crank: High Voltage (2009)

Stay Charged, Stay Alive!

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

Film voor het eerst gezien en wat een aangename verassing. natuurlijk is het allemaal krankzinnig en over the top (dat mag in een film !), maar de humor bevalt me uitstekend en Jason Stratham is gewoon op zijn best in dit soort rollen. De oplaadscenes zijn leuk en de (verbale) grappen komen vrijwel altijd aan. Je moet wel een beetje in de stemming zijn voor zoveel krankzinnigheid. Actie-film ja volop, maar zeker ook een comedy. Dikke voldoende en deel 3 is welkom wat mij betreft. 8/10

Glennekeeeee

Avatar

Enkele jaren voor High Voltage verraste Jason Statham met Crank. Een typische Statham film met zoveel rock en roll gedragen door éen van de leukste Statham-personages. Ondanks geen groot box office succes maar best vermakelijke reacties kreeg de film een sequel. En zoals zoveel sequels zijn die grootser en wilder, maar kon dat nog wel?

Zeker en Vast! 'High Voltage' blijkt een heerlijk ongeremde, absurde, over the top actiekomedie die geen moment stilvalt en de eerste film volledig aan flarden speelt qua energie en elektriciteit. Statham amuseert zich te pletter in dit personage en laat dat ook duidelijk merken van begin tot eind. Als je Crank ontleed krijg je eigenlijk een typische statham film met een typische statham rol. Alleen hebben de makers ervoor gezorgd dat er een hele dosis peper over het scenario is gevallen en nét daarom een atypische statham film blijkt te zijn (net zoals zijn voorganger trouwens). De film start enkele maanden na deel 1 en vanaf de eerste seconde is de absurditeit duidelijk te merken wanneer men Statham opereert en er doodleuk wat as en spuwsel op het hart van hem word gespuwd. Vanaf Jason ook écht wakker word breekt de hel los en is de film net als Statham's hart een batterij die om de paar seconden een schok moet krijgen en net zoals het personage zelf is er soms een overload aan schokken maar dat maakt het net fijn. Wat het ook op een rare manier 'beter' maakt is het amateuristische cameraspel. Het lijken bij wijze van spreken 2 tieners die even een camera hebben gejat van de ouders en dit even snel in elkaar hebben geflanst. Het is een soort rauwheid die de basis van het 'verhaal' alle eer aan doen. Toch is Crank 2 niet per sé kwalitatief beter dan zijn voorganger. Het verhaal is amper een verhaal te noemen en rammelt aan alle kanten en bevat uiteindelijk niet véél meer dan wat blote borsten, oneindig veel leuke manieren van het opladen van de batterij én een next level sex scène die de scène uit de voorganger op z'n minst evenaart.

Die scène vat eigenlijk ook de hele film samen: Crank 2 borduurt lekker verder en herhaalt veel van z'n voorganger maar doet er nog een dosis absurditeit en gefliptheid aan toe. Het zorgt voor een totale onevenwichtigheid maar het vermaak is ontzettend groot.

7,5/10

Tarkus

Avatar

Meer actie, meer geweld in dit tweede deel, maar nog niet half zo goed als het eerste deel.
Was er in het eerste deel nog veel geslaagde humor te bespeuren dan ontbreekt dat hier wel, men doet wel pogingen om grappige situaties te creëren, maar men slaagt daar naar mijn mening nergens in.
Plus het feit dat men de film film nog flitsender wil maken dan de eerste en dat werkt niet, integendeel het is bijzonder verwarrend en irritant.
Nog een opmerking... 92 minuten vermeld de hoes en dat klopt ook, maar de eigenlijke prent duurt maar 80 minuten, men kan zeer lange filmen maken als men nog langere aftitelingen gaat gebruiken, maar liefst 12 minuten bij deze prent... ???
De filmen met Jason Statham bevallen me wel altijd maar op een derde deel van deze reeks zit ik nu niet echt te wachten.