op tv

The Taking of Pelham 1 2 3 (2009)

Reviews (3)

jaime91

Avatar

Degelijke actiethriller. John Travolta en Denzel Washington leveren beide prima prestaties. Ik zie Travolta ook het liefst als badguy. Ik heb beide wel eens beter zien acteren maar ze doen wat ze kunnen met een nogal cliché script. Er zitten mooie shots in, de film gaat snel van start, er zit ook geen enkel traag moment in. Ik heb me er wel prima mee vermaakt. Niets bijzonders, gewoon een prima film.

Frapcase

Avatar

Redelijke film, wel erg ongeloofwaardig. Een paar spoilers:

Klein dingetje...maar hoe kan je als badguy in een tram rondlopen waar alle lichten uit zijn, en dan niet de laptop van die gozer, waarop zijn vriendin de hele tijd aan het bewegen is, zien.

Ineens weten ze dat Travolta een ex wallstreet medewerker is, maar hier doen ze helemaal niks mee, of ik heb dit gemist? Ook zie je de hele tijd de goudkoers stijgen maar wordt niet uitgelegd wat de relatie tussen de tramkaping en de goudkoers is. Gaat dit in het echt ook zo snel? Volgens mij niet.

De tijdsgeest klopt ook voor geen meter. Denzel heeft een paar minuten tijd om het geld te bezorgen. Hij gaat met de auto naar een helikopterplatform. Volgens mij duurt alleen het instappen in de auto vanuit het pand al ruim 5 minuten. Dan de rit nog, dan bellen met de vrouw, instappen, opstijgen, landen en vervolgens de tunnel lopend + pratend naar de tram. Ik denk dat hij wel minimaal een half uur onderweg moet zijn, maar goed...

Verder de last action hero momenten slaan echt alles. Denzel die rennend naar Travolta toe gaat. De politie benaderd het heel langzaam, terwijl ze in het echt al lang zelf zouden schieten.


Ach...misschien moet ik ook niet teveel van dit soort films verwachten. Het acteerwerk was wel prima, maar Tony Scott heeft het een beetje verknoeid Smiley face

Tarkus

Avatar

Heel lang geleden heb ik het origineel van deze prent eens gezien, en ik meen me toch te herinneren dat die film beter was dan deze.
Niet dat deze prent nu een zwak werkstuk zou zijn, helemaal niet, Travolta is prachtig als de schurk en Washington is zoals steeds prima in zijn rol van de 'held'.
Ik vond de film wel prima, maar het had wellicht toch nog iets beter gekund, vooral het einde vond ik tamelijk zwak.
Dus geen 10 sterren, maar een goede 8.