The Expendables
op tv

The Expendables (2010)

Choose your weapon.

Reviews (4)

jaime91

Avatar

Op 21-08-2012 (bron Bol.com) komt The Expendables The Extended Director's Cut uit. Heb de deleted scenes bekeken die er nu inzitten en ben van mening dat dat gewoon de oorspronkelijke versie moest zijn. Je ziet namelijk aan alles dat de bios versie gewoon helemaal kapot geknipt en geplakt is. De grappen komen niet goed over,sommige vechtscenes zien er rommelig uit etc maar gelukkig is dat nu eindelijk verholpen. De vechtscenes zien er dus beter en strakker uit,vooral die vechtscene tussen Jet Li en Dolph Lundgren,en er zit(ten) meer en vooral leukere humor en oneliners in die ik ook ontzettend miste in de orginele versie. En hij duurt ook iets langer (+/- 120 minuten). Kortom die versie MOET ik gewoon in huis hebben zodat ik de orginele versie ritueel kan verbranden. Fijn dat Sly die foutjes heeft rechtgezet,hoop dat dat bij deel 2 niet meer nodig is.

Tarkus

Avatar

De film werd aangekondigd als een actiefilm zoals ze in de jaren '80 werden gemaakt, en dat is het ook, veel actie en geweld, vooral in de 2de helft van de film, met een simpel scenario.
Er werden ook talloze grote namen aan deze film gekoppeld, de actiehelden uit de jaren '80, maar daar loopt het toch een beetje fout naar mijn mening.
De meeste actie komt van Stallone en een zeer goede Jason Statham, en in iets mindere mate van Jet Li. Dolph Lundgren is ook wat meer aanwezig als 'bad guy'.
Maar de andere namen die hier met grote trom werden aangekondigd, Mickey Rourke, Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger komen amper in beeld, meer dan een cameo is het niet dat deze acteurs brengen en ze dragen al helemaal niet bij tot de actie in de film, wellicht toch te oud bevonden ??
Maar de film helemaal afschrijven, zoals sommigen wel doen, vind ik nu wel wat ver gaan, ik heb me wel geamuseerd met deze prent, net als in de jaren '80, toen filmen als dit regelmatig de bioscopen deden vollopen, en kaskrakers waren.
Er is sprake van een vervolg (misschien 2), wel als het weer zo'n film is als dit, veel actie waarbij je gewoon niet hoeft na te denken, laat dan maar komen..

jaime91

Avatar

Toen ik deze film ging kijken verwachten ik een film met komische oneliners en keiharde actie en wat de actie betreft zat ik goed en de oneliners vielen mij toch enigzins wel wat tegen. Dit omdat eigenlijk de leukste grappen al gespoilerd werden in de trailer. Maar goed ik heb de film dus nou bekeken en ik moet zeggen dat ik het met veel van jullie eens ben. De actie was KEIHARD en helemaal top maar ik had ook wel wat meer diepgang of desnoods informatie bij de personages willen hebben. Zo is het bijv inderdaad niet duidelijk of Christmas,Toll Road enz nicknames zijn en had ik ook een soort van vriendengroep verwacht maar het leek alsof de personages elkaar persoonlijk eigenlijk helemaal niet echt goed kende. Verder denk ik ook inderdaad dat als de film niet zo een top cast had gehad en als de actie niet zo waanzinnig goed was geweest dit de grootste flop van het jaar was geworden.

Kortom mij heeft de film alleen maar aangesproken omdat ik ook echt de voltallige cast kende (van stallone tot aan Gary Daniels) en ik het gewoon geweldig vond om al die sterren met elkaar ten strijde te zien gaan.Dus het enige wat de film wat mij betreft mist is de diepgang en als Stallone er nou voor zorgt dat deel 2 dat wel heeft wordt deel 2 de beste actiefilm aller tijden. Ik geef dit deel in ieder geval een dik verdiende 8 dankzij de geweldig realistische actie.

Swoopp

Avatar

Ik heb de film in de bios gezien en net thuis op de bank en wow wat een film hij blijft geweldig.
Als je van dikke actie houd en geweldige ontploffingen dan zit je bij deze film goed.
Het geluid en beeld op de blu-ray is echt geweldig, In de bioscoop trilde je weg uit je stoel en thuis trilde ik weg van de bank wow echt geweldig als actieliefhebber.
En die shotgun ......... omg ....... dat moet je horen !!!!!!! Smiley face