Robin Hood (2010)

The untold story behind the legend.

Het verhaal achter de mythische weldoener hebben we nog niet zo vaak gehoord, maar een nieuwe visie levert het helaas niet op. Wat resteert is een sterke actiefilm
play

6,2 details

  • 140 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Historisch
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
140 Min Verenigde Staten

Robin Hood vertelt het dicht bij de historische feiten aanleunende ontstaansverhaal van het titelpersonage, gespeeld door Russell Crowe. Als kind werd hij in de steek gelaten, waarna hij aansluiting vond bij het gewone volk van Nottingham. Omdat Robin nooit iemand heeft kunnen vertrouwen, valt het hem erg moeilijk om verliefd te worden. Dan vindt hij zijn gelijke in Marian (Cate Blanchett), een sterke, onafhankelijke vrouw.

Alt titel
Nottingham
Regie
Ridley Scott
Cast
Russell Crowe, Cate Blanchett, Léa Seydoux, Oscar Isaac, Mark Strong, William Hurt, Max von Sydow, Matthew Macfadyen, Kevin Durand, Danny Huston, Eileen Atkins, Douglas Hodge, Mark Addy, Scott Grimes, Alan Doyle.
Budget
$ 200.000.000
Opbrengst
$ 310.669.540
Release
13.05.2010
Release NL
13.05.2010
Release DVD
05.10.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Ridley Scott | Cast: Russell Crowe (Robin Longstride), Cate Blanchett (Marion Loxley), Max von Sydow (Sir Walter Loxley), Mark Strong (Godfrey), Oscar Isaac (Prins John), Kevin Durand (Little John), e.a. | Speelduur: 140 minuten | Jaar: 2010

Het verhaal van Robin Hood is één van de oudste legendes uit de Engelse geschiedenis en bezorgde ons al verschillende onvergetelijke films. Van het geweldige The Adventures of Robin Hood tot één van de beste Disneyfilms ooit, een nieuwe Robin Hood is maar al te vaak iets om naar uit te kijken. Toch bieden de vele films over de legendarische boogschutter maar zelden een originele kijk op het verhaal. De jongste telg uit de familie doet dat wel. Althans, Ridley Scotts Robin Hood geeft ons een origineel verhaal over de oorsprong van de legende, maar nergens lukt het Scott om voor Robin Hood te doen wat Batman Begins bijvoorbeeld wel deed voor Batman.

In het verhaal achter de legende leren wij Robin Hood kennen als Robin Longstride, een gewone boogschutter in het leger van koning Richard. Als de koning sneuvelt in de strijd en de boodschapper van dit nieuws op weg richting het hof in een hinderlaag loopt, is Robin bij toeval degene die zijn taak overneemt. Om aan het hof geaccepteerd te worden neemt hij ook de wapenrusting en naam van de boodschapper over. Na het brengen van het slechte nieuws aan prins John gaat Robin op pad naar de weduwe van de boodschapper, Lady Marion, om het zwaard van haar man terug te geven. Daar aangekomen ziet hij hoe het land lijdt onder de slechte economie en de hoge belastingen van prins John en al snel groeit Robin uit tot een beschermer van de gewone man.

videotrailers & clips

alle artikelen (36)

Robin Hood Nieuwsberichten

Robin Hood

acties