State of Play (2009)

Find The Truth

Reviews (3)

JamesBond

Avatar

Hele goede film!

Je moet wel je gedachten erbij houden want het plot zit soms best listig in elkaar, en je vraagt je de hele film af wat er nou werkelijk gebeurd is..

Het is leuk om eens zo'n soort film te zien die over een journalist gaat, en niet over een politie agent.. Ik hou ook altijd wel van films met complottheorie├źn omdat het dan altijd extra spannend is.

Acteerprestaties valt niks over te zeggen, Russel Crowe speelt een erg sterke rol, net als Ben Affleck en Rachel McAdams.. Ook Helen Mirren als bijpersonage is erg goed..

Al met al een super goede film en zeker een aanrader!

9/10

Screambird

Avatar

Ik kende deze film niet eens.
Ik vond hem zeer goed. Je kunt een goed scenario hebben met een lekker begin, maar dan ook nog een goed vervolg vergezeld van puike acteerprestaties, dat is veel films niet gegeven. In State of Play klopt dit allemaal van het begin tot het eind. Crowe en McAdams spelen de sterren van de hemel en ook Ben Affleck heb ik al eens in een mindere rol gezien. De film zakt geen moment terug, terwijl ik vanaf het begin continue blijf speculeren wat er nou exact aan de hand is. Kortom, waren er zo maar meer.

Tarkus

Avatar

Prachtige politieke thriller, waarbij je toch aandachtig moet zijn de ganse tijd, want anders zou het wel eens kunnen gebeuren dat je dingen mist.
Het scenario is werkelijk steengoed, en het deed me een beetje denken aan die andere politieke thriller 'All The President's Men', dat een beetje een gelijkaardig verhaal heeft, al ging het toen wel om een waargebeurd verhaal (Watergate wordt trouwens ook in deze prent vernoemd).
Verder zijn de rollen perfect ingevuld, en laat Russell Crowe alweer zien dat hij een van de betere acteurs is van de laatste jaren.
Maar ook Ben Affleck is hier prima, hij lijkt zich, na enkele geflopte films, met slechte vertolkingen van hem, weer aardig herpakt te hebben.
En dan hebben we nog Helen Mirren, die zoals steeds uitstekend is.
Maar ook de, voor mij althans, minder bekende Rachel McAdams zet een prachtprestatie neer.
Op deze film iets negatiefs zeggen??, ik zou niet weten wat....