Imagine That

Imagine That (2009)

What if your daughter's imagination... Was the secret to your success?

5,2 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
107 Min Verenigde Staten

Wanneer het leven van Evan (Eddie Murphy) steeds meer op een grote mislukking begint te lijken, nodigt zijn dochter hem uit in haar fantasiewereldje, waar de oplossingen voor zijn problemen schijnbaar voor het grijpen liggen.

Regie
Karey Kirkpatrick
Cast
Martin Sheen, Eddie Murphy, Ronny Cox, Stephen Root, Richard Schiff, Nicole Ari Parker, Thomas Haden Church, Timm Sharp, Vanessa Williams, Marin Hinkle, DeRay Davis, Stephen Rannazzisi, Yara Shahidi, Daniel Polo, Lauren Weedman.
Budget
$ 55.000.000
Release
19.06.2009
Release NL
15.10.2009
Release DVD
26.01.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Karey Kirkpatrick | Cast: Eddie Murphy (Evan Danielson), Yara Shahidi (Olivia Danielson), Thomas Haden Church (Johnny Whitefeather), Martin Sheen (Dante d’Enzo) e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2009

Wat is er toch gebeurd met Eddie Murphy? De man die doorbrak met zijn scherpe stand-up comedy en zijn werk in het satirische Saturday Night Live was in de jaren tachtig en negentig misschien wel de beste komiek ter wereld, maar heeft die reputatie in de afgelopen tien jaar compleet te grabbel gegooid. Op zijn Oscargenomineerde rol in Dreamgirls na, heeft Murphy zich de laatste jaren vooral toegelegd op veilige familiefilms, die voornamelijk op kinderen gericht zijn. Imagine That is daar geen uitzondering op.

Murphy is Evan Danielson, een man met een drukke baan in het bedrijfsleven die niet lang geleden een scheiding achter de rug heeft. Die scheiding valt zijn vijfjarige dochtertje Olivia zwaar en zij zoekt haar toevlucht in een fantasiewereld vol prinsessen en kastelen, waar ze alleen kan komen via haar paarse dekentje, dat ze dan ook altijd en overal met zich meedraagt. Als Evan op zijn werk in de problemen komt door concurrentie van de onorthodoxe Johnny Whitefeather, blijken de oplossingen voor zijn problemen in de fantasiewereld van Olivia te schuilen. De prinsessen zijn namelijk begaafd met een uiterst sterk ontwikkeld economisch inzicht, waardoor Evan op zijn werk veel succes heeft.

videotrailers & clips