Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Geen typische zeemzoete romantische film en daarom ook een hogere quotering.
de film wordt gedragen door de 2 hoofdpersonages, sterk neergezet door Bana en McAdams. Zij zorgen ervoor dat de reflectie van een veelvoorkomende relatie (want dat is het eigenlijk) perfect omgezet wordt in het tijdreisconcept. Zoals Tarkus hierboven aangaf, er zitten soms wat onlogisch-heden in. Zoals Bana's personage: Hij heeft al ontelbare keren geprobeerd om zijn mama te redden en ontmoet McAdams personage wanneer hij wil. Maar anderzijds zien we hem in de tijdloop van het verhaal zelf wel zonder eigen wil constant verdwijnen naar die plaatsen (werkt dus tegenstrijdig). Dat is dan ook éen van de weinige kritische punten die ik kan aangeven maar is natuurlijk wel belangrijk als dit éen van je hoofdonderwerpen is. Toch is de film echt goed: kleurgebruik, de muziek, de dialogen. Alles heeft zijn nut én werkt echt om je volledig in de film te laten leven. Het einde is misschien nogal onnodig geweest en ook nogal snel afgehandeld (nogal snel een reden gezocht) maar het boete op zich niks in aan de rest van de film

TTTW is een leuk romantisch drama in een tof concept. Ondanks de niet altijd perfecte uitwerking houd de cast de film méér dan recht en worden vele minpuntjes meteen naar het verleden gestuurd

7/10

Secret1994goesFilm

Avatar

Over wat gaat het?
Eric Bana speelt een man,Henry, die van zeer vroeg ontdekt dat ie door de tijd kan reizen. Hij ontsnapt aan een dodelijk ongeval en word van de ene gebeurtenis naar de andere geslingerd. En dat is het grote nadeel... hij kan het niet beheersen.
Maar dan komt Henry Claire (Rachel McAdams) tegen. Hij heeft haar nog nooit gezien en toch kent ze hem door en door... of toch zijn toekomstige versie.

Verhaal
Van in het begin is duidelijk dat dit geen doorsnee romantische film zal worden, hier word de romantische lijn samengemengde met het tijdreizen concept. De regisseur maakt je als kijker nieuwsgierig hoe het komt dat de oudere versie van Henry de jonge versie van Claire, z'n toekomstige vrouw, opzoekt.

In het begin is het wel een beetje chaos omdat Henry van het ene moment in het ander komt. Eerst is hij bij de volwassen Claire en dan plots komt hij z'n moeder tegen op de metro toen dat hijzelf nog maar 3 was.

Maar daarom wil je de film uitkijken, je wil zien hoe de puzzelstukjes samenvallen. Je wil proberen het leven van Henry aan elkaar te schetsen. Want naargelang de film word het leven van Claire gevolgd. Waarin je ziet dat ze eerst praat met een 30 jarige Henry en dat ie dan verdwijnt en een week later terugkomt als de 40jarig Henry en even later weer terugkeert als de 32jarige Henry.

Het verhaal blijft het leven van Henry volgen, hoe hij leeft met het tijdreizen en vooral hoe Claire hiermee moet omgaan.
Heeft deze film dan eigenlijk een doel? of is het meer een biografie over een tijdreiziger en z'n vrouw?
Wel midden in de film komt Henry plots een oudere versie van zichzelf tegen die hem iets duidelijk maakt en al gauw is het doel zichtbaar en wat we willen bereiken op het einde.

Cast
Rachel McAdams is zowat één van de princessen van de romantische (drama)films zoals The Vow of the Notebook. Hier is ze dan ook weer zeer sterk in haar rol. In het begin komt ze misschien een beetje geforceerd over omdat je als kijker het superraar vind dat zij Henry al kent, en Henry haar niet?
De prins van dienst: Eric Bana als tijdreiziger Henri speelt z'n rol ook sterk.
Hoe ga je om met het feit dat je een vrouw wil hebben maar op de willekeurigste moment in een andere tijd wakker word?

FInale
Het heeft een finale, deze film. Het is geen drama dat plots stopt op het einde en waar ze nog lang en gelukkig verder leven. Neen, hier wouden ze een sterke afsluiter voor de film.
De film sluit af met een zeer emotionele scene zowel al lachend als al huilend.

Je kan misschien nog met wat vragen zitten over het tijdreizen, maar de film zit strak in elkaar, niet heel het leven van Henri kon verfilmd worden dus er zijn nog wat vage zones van waar hij op welk moment was. Maar dat is typisch tijdreizen.

Samengevat
Zeer sterke film van mixup tijdreizen en romantiek.
Rachel en Eric doen het sterk en het verhaal komt met vele subverhaallijnen kijken.
Zeer geslaagde film!