Brothers

Brothers (2009)

There are two side to every family

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

De man die 50 cent zij eigen 'biografie' liet spelen krijgt een topcast voor zijn rekening. Ik had men twijfels maar na de release bleek dat Brothers een sterk drama leek te zijn. Enkele jaren na ontvangst heb ik de film dan toch maar een kans gegeven omdat Gyllenhaal en Portman ondertussen me al wat meer bekoord hebben als acteur/actrice.

Laat ons allereerst over de cast beginnen. Die speelt goed. Ik had men twijfels bij Maguire, buiten een degelijke spidey was ik niet zo een fan van de man en hoewel ik hem nog steeds de zwakste van de 3 vond was hij zeker solide, soms iets te over-acting. De film focust op 2 zaken. Enerzijds het personage van Maguire dat zogezegd sterft maar in leven blijkt te zijn maar onderschept is door de Afghanen en zware tijden doorstaat om ooit toch terug te kunnen komen. Anderzijds de ontluikende relatie tussen de weduwe en de broer van de zogezegd dode. Beiden zijn apart mooi opgebouwd met enkele straffe scènes maar door de combinatie is de film niet echt in balans en sleept het allemaal ook net iets te lang aan. Bij terugkomst van Maguire verwacht je dan een echte tempoversnelling die de driehoeksverhouding naar hogere hoogtes tilt maar de film blijft een beetje kabbelen... wel onderhoudend maar het had toch veel sterker gekund, het open en weinigzeggende einde vat eigenlijk dan ook de hele film samen.

Brothers is een degelijk drama, gesteund door een uitstekend spelende cast en een solide basis. Alleen is de balans wat zoek en de laatste akte iets te matig om er echt bovenuit te steken.

7/10

X-s3ss!v3

Avatar

Film sprak me zeer aan en zoals erboven al is gezegd is dit inderdaad een Re-make, maar vond hem zeker niet slecht wat vaker wel is bij sommige Amerikaanse remakes.
Verhaal is goed, ik werd volledig meegenomen met de gevoelens van de vrouw en kinderen toen hij terug kwam, die kleine meid acteerd ook weer erg geloofwaardig. Navanant dat Toby wel erg goed acteerwerk neerzet, vond ik de Rol niet echt passen bij zijn uitstraling.