De storm (2009)

Reviews (6)

El Gustin

Avatar

Alle ingrediënten voor een mooi spectaculaire film, waarschijnlijk ook de reden dat men er een flink budget voor kon krijgen, maar helaas. De storm is al gaan liggen voor de film begonnen is.
Het is wellicht een film voor mensen die de watersnoodramp hebben meegemaakt en nog eens willen zien hoe het was. Die kant is goed gelukt. Het camerawerk en de special effects zijn erg goed.
Het script, de afstandelijke acteerprestaties, zeer onduidelijke manier van vertellen en rare montage keuzes, maken de film echter tenenkrommend. Er zit totaal geen spanning in. Er wordt nauwelijks moeite gedaan om je mee te laten slepen in het verhaal en de karakters. Erg jammer allemaal.

Tarkus

Avatar

Eigenlijk een beetje raar dat deze film zulke slechte kritieken krijgt, ik vond hem best goed.
Het is misschien niet wat iedereen verwachtte, een film puur over de watersnood van 1953, die grote delen van Nederland, maar ook België, trof. Maar het 2de verhaal, over de baby is toch aardig verwerkt in iets wat toch vele mensen heeft getroffen en wat ook mensen die het hebben meegemaakt nog diep zal raken, de ramp op zich.
Ik vond het een mooi gemaakte film, vooral ook hoe men de ramp en gevolgen ervan in beeld heeft gebracht.
Ook het korte overzicht van de Deltawerken die men laat zien om de tijdsprong van 18 jaar te maken vond ik goed gekozen.
En, Sylvia Hoeks, die ik kende uit de serie 'Vuurzee' (waar ze een verwende dochter speelt), doet het hier zo goed, dat ik wel meer van deze actrice wil zien.
Leuk ook de Belgische bijdrage aan de cast met, in een van de hoofdrollen, Dirk Roofthooft en een heel klein rolletje voor Jaak Van Assche.
Toch een minpuntje aan de film, vele dialogen gaan verloren in de luide achtergrondmuziek en geluidseffecten. Ik heb de film bekeken met de ondertiteling voor gehoorgestoorden, het had beter geweest om gewone Nederlandstalige ondertitels mee op de DVD te zetten.
Maar verder is dit wel een aanrader.

rjwven

Avatar

Ik heb de film afgelopen zaterdagavond gezien. Vanwege de (zwakke) verhaallijn die in de film verweven is, is er onvoldoende aandacht voor wat werkelijk gebeurd is. Daar doe je de Zeeuwse bevolking mee tekort. Bovendien was het geluid wederom (zoals in veel Nederlandse films) om te janken. Hele dialogen waren gewoon niet te volgen. We zaten toch in een goede bioscoop met normaliter prima geluidskwaliteit. En dan het slot; jammer dat ze geen beter einde aan de film konden breien. Navanant er zoveel ophef over is, kom ik niet hoger dan 3 sterren. Jammer!

Bluebird

Avatar

Omdat ik de overstroming van 1953 heb meegemaakt , wilde ik deze film graag zien.
Het was een goed verhaal met mooie opnamen , alleen er waren diverse dingen die me stoorden.
In 1 scene strommde het water hard langs het huis van de hoofdpersoon en bij het huis een kilometer verder was het stil water, verder was in de film niet te zien dat het winter was , want niemand klaagde over de kou en ze konden uren in steenkoud water lopen zonder te verkleumen.

JJH

Avatar

Na een indrukwekkend begin, kabbelt de film een beetje voort. Toch weet het verhaal zeker wel te boeien en heb ik het grootste gedeelte gebiologeerd zitten kijken. De grote kracht van de film dat het daadwerkelijk gebeurd is, in Nederland. Je word even hard met je neus op het feit gedrukt dat een groot deel van Nederland onder de zeespiegel ligt.
Verder vond ik de rol van Sylvia Hoek verrassend goed, ik had nog nooit van haar gehoord maar was geïmponeerd.

Toch wel de beste Nederlandse film die ik in tijden gezien heb!

Mark

Avatar

Deze film begint heel erg sterk als een rampenfilm maar dat is het niet, aan het eind had ik door dat het niets meer is als een film over een vrouw die op zoek is naar naar kind. Wat mij betreft is de doelgroep hier 45+ of zelfs nog hoger. Ik kom net terug van een voorpremière in Ede en voor me gevoel was ik bijna de jongste in de zaal. Een man naast mij vertelde dat zijn moeder zwanger van hem was tijdens de ramp, hij voelde de vibe van de film denk ik erg goed want hij begon na afloop als eerste te klappen. Ik klapte mee, maar niet voor de film.

Een groot gedeelte van het verhaal draait om een vrouw die raar wordt aangekeken omdat ze een buitenechtelijk kind heeft. Ik snap niet wat het probleem daarover is en had moeite me te identificeren met de hoofdpersoon. Ik begin nu steeds meer te denken dat deze film perfect is als je de ramp mee hebt gemaakt of net hebt gemist, ik heb er in ieder geval voor en na deze film nog steeds weinig mee.

Toch krijgt De Storm van mij een 8/10. Puur door de opening en omdat je kan zien hoe erg ze geprobeerd hebben om die kou en ellende op het scherm te krijgen, op momenten is dat goed gelukt. Het had een volle score geweest als ze niet zonder moeite naar het huis met die molen waar die hond op het dak zit kilometers door diep ijskoud water heen en weer lopen, daar trap ik niet in, overbodig stuk. Maar ik heb toch genoten, ook al had ik na de trailer een andere film verwacht.