Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Augustus Is what he eats

Reviews (6)

Glennekeeeee

Avatar

Hoewel ik Alice In Wonderland een hogere rating heb gegeven moet ik toch eerlijk toegeven dat Charlie and the chocolate factory de beste film van Burton is die blockbustergericht is. Hoewel het nog steeds dat donkere tintje bevat en niet geheel als een kinderfilm gezien kan worden blijft het allemaal mooi in balans zodat het voor een breed publiek vermakelijk blijft én terwijl ook het verhaal zelf in balans kan houden... Iets wat bij Alice toch nét iets minder het geval was.

De film is een soort donker sprookje. De basis is mooi, maar in elk detail vind je dat grauwe tintje wat het ook licht komisch maakt en daardoor vermakelijk is om te zien. Burton doet er goed aan om een mooie opbouw te voorzien. De wereld waarin dit zich afspeelt lijkt op de onze maar door de opbouw is het mooi duidelijk dat dit zich in een soort parallel universum afspeelt. Alleen is het jammer dat de opbouw vooral gebruikt is om die wereld te creëren en niet de personages diepgang te geven. Al een geluk dat Burton hier voor een perfecte timing heeft gezorgd. het moment dat Charlie de fabriek mag betreden en het magische tot leven komt, komt op net het juiste moment en de eerste 15 minuten in de fabriek zijn een lust voor het oog en zonder bombastisch te worden is het even entertainend als een groteske achtervolging. Van zodra je merkt dat persoon per persoon zal sneuvelen en je ook merkt dat de verleidingen nogal geprogrammeerd zijn (Charlie is eigenlijk nooit in verleiding gekomen (ook omdat hij doodbraaf is maar toch)) mist de film wat van zijn magie en zijn ook de settings niet altijd van een even hoog niveau. Toch raast de film zo voorbij, met dank aan een heerlijke Johnny Depp. Hij is heerlijk als Willy Wonka en dankzij hem worden we als kijker afgeleid van het voorspelbare. Dat het titelpersonage uiteindelijk maar een bijrol speelt (zelfs de andere kinderen zijn meer op de voorgrond) is dan wel raar, hoewel het anderzijds wel past bij het personage zelf. De finale is mooi, heeft een hart en zorgt toch voor een typisch 'en ze leefden nog lang...'

Charlie and the Chocolate Factory is een heerlijk atypisch sprookje die met dank aan mooie effects,schitterend kleurgebruik, een heerlijke Depp en een satirisch kantje bij de betere films van Burton gerekend mag worden in zijn blockbuster-pogingen

SNARF

Avatar

Er zijn personen die de mening hebben dat de 'nieuwe' Charlie en de chocoladefabriek, met Johnny Depp niet kan tippen aan de oorspronkelijke versie, met Gene Wilder.
Mijn mening is dat beide films hun charmes hebben. De oorspronkelijke film was bijzonder goed, deze nieuwe versie is fantastisch. Vooral de manier waarop Depp zijn 'karakter' neerzet is in een woord subliem.
Ik heb toen genoten van de versie met Gene Wilder en heb me nu kostelijk vermaakt met de perfecte 'remake' met Johnny Depp.

Noodle

Avatar

Het zal wel aan mij liggen, maar ik vond hem toch wat tegenvallen. Van Burton verwacht ik gewoon iets meer. De kleuren spatten idd van het scherm, en Johnny Depp en de kinderen zijn geweldig, ook de Oempa loempa liedjes waren erg leuk, maar aan het eind had ik echt zoiets van was dit het nou. Een paar keer flink lachen en meer niet?!? Waar is de geweldige sfeer van Sleepy Hollow, en de zwarte ondertoon van Edward Scissorhands? Ik vond Big Fish ook al tegenvallen, maar al Burton's voorgaande films vond ik geweldig. Gezien het bioscoopaanbod tegenwoordig ( fantastic 4, Sahara ) als film zeker een aanrader, maar verwacht geen Burton klassieker.

Florentia

Avatar

Werkelijk een fantastische film.

Ondanks dat Burton nu een bestaand werk moest verfilmen wist hij toch weer (naar mijn mening) zijn eigen stijl erin te betrekken. De film heeft een mooi en meer op het emotionele gebied gerichtte opening gevolgd door een overweldigend visueel spectakel. De kleuren spatten werkelijk van het scherm en ook Elfman valt weer in positieve zin op met zijn muziek. Evenals Depp, die echt plezier uitstraalde bij zijn vertolking als Wonka.

Het verhaal van Charlie zal bij de meesten wel bekend zijn. Burton heeft er in ieder geval een film van gemaakt die zeker de moeite waard is. Burton en Depp (+Elfman) blijkt weer een geweldige combinatie te zijn, dat bied veel perspectief voor de toekomst.

Reserveer nu bij de dichtsbijzijnde bioscoop, ga dat zien!!!
9/10

Jedimaster

Avatar

Ik heb hem net een dagje bioscoop achter de rug en ik moet zeggen dat ik voorbarig ben geweest. De film is erg geslaagd!!! Depp was geweldig en daarnaast nog een leuke verassing Christopher Lee als "gemene" vader van Willie Wonka Het beeld wat ik kreeg door de vele trailers kwam totaal niet overeen met de de film zelf. Één van de vaak terugkerende hoogtepunten waren toch wel de Oema-Loempa's erg leuk gefilmd door Burton. Met Andere Woorden, vergeet wat ik eerst heb gezegd over deze film en ga gewoon kijken!

LiekeNijmegen

Avatar

Tim Burton en Johnny Depp? Kan niet mis gaan, zou ik zo zeggen. Deze moet ik echt zien! Ik heb zojuist na veel moeite de prijsvraag gewonnen om naar een Nederlandse prive-premiere te gaan met chocoladebuffet... Blijkt dat ze de film in het Nederlands afspelen. Als ik Johnny nagesynchroniseerd zie in 't Nederlands denk ik dat ik over m'n nek zal gaan, dus no-way dat ik daar heen ga.. Dan maar gewoon een bioscoopkaartje kopen..