It's Complicated (2009)

First comes marriage. Then comes divorce. And then...

Hoe ouder je bent, hoe ingewikkelder de liefde. It’s Complicated is daarentegen ongecompliceerd en voorspelbaar. Een standaard romkom, maar wel een leuke.
play

6,1 details

  • 120 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Japan
120 Min Verenigde Staten

Jane (Meryl Streep) is moeder van drie volwassen kinderen, ze heeft een goedlopend restaurant in Santa Barbara, en heeft na tien jaar gescheiden te zijn een vriendschappelijke relatie met haar ex-man, advocaat Jake (Alec Baldwin). Maar wanneer Jane en Jake de stad uit zijn omdat hun zoon afstudeert, worden de zaken gecompliceerd. Een onschuldig etentje wordt iets onvoorstelbaars; een verhouding. Nu Jake hertrouwd is met de veel jongere Agness, is Jane ineens ‘de andere vrouw’. Architect Adam , die is ingehuurd om Janes keuken te verbouwen, raakt betrokken bij hun hernieuwde romance. Adam komt zelf net bij van een echtscheiding en valt voor Jane. Maar hij beseft al gauw dat hij deel uitmaakt van een liefdesdriehoek.

Regie
Nancy Meyers
Cast
Meryl Streep, Alec Baldwin, John Krasinski, Steve Martin, Lake Bell, Zoe Kazan, Rita Wilson, Hunter Parrish, Emjay Anthony, Mary Kay Place, Nora Dunn, Robert Curtis Brown, Bruce Altman, Caitlin Fitzgerald, Alexandra Wentworth.
Budget
$ 85.000.000
Opbrengst
$ 219.069.702
Release
25.12.2009
Release NL
24.12.2009
Release DVD
20.04.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Nancy Meyers | Cast: Meryl Streep (Jane), Alec Baldwin (Jake), Steve Martin (Adam), John Krasinski (Harley), Lake Bell (Agness), Hunter Parrish (Luke), Mary Kay Place (Joanne), Rita Wilson (Trisha), Alexandra Wentworth (Diane), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2009

’It’s Complicated’: een relatiestatus die op Facebook al lang is ingeburgerd, maar misschien wel nooit helemaal duidelijk zal worden. Als titel voor een romantische komedie schept de omschrijving hoge verwachtingen, maar als die film dan een vrij standaard genrefilm blijkt te zijn die alle verplichte tussenstations aandoet, valt het met die ingewikkeldheid reuze mee. Het is het grootste minpunt in een film die op komisch vlak gelukkig wel heel goed te pruimen is.

It’s Complicated is de nieuwste film van Nancy Meyers, die we toch wel de onbetwiste koningin van de bejaardenliefde mogen noemen. Eerder stond zij al aan de wieg van Something's Gotta Give, waarin oudjes Jack Nicholson en Diane Keaton voor elkaar vielen. Meyers is hiermee één van de weinigen in Hollywood die de romantische komedie met ouderen aandurft. En dat maakt haar films ook direct aantrekkelijk, want helemaal ingeburgerd in de filmwereld is dit gegeven zeker nog niet. Niet voor niets hebben Meyers’ personages dan ook vaak de optie om voor een jongere vlam te kiezen. Dit keer heeft Meyers echter voor de gemakkelijke weg gekozen, want in tegenstelling tot Something’s Gotta Give waarin de jonge generatie nog een serieuze concurrent leverde, is van meet af aan duidelijk dat we de jongeren vervelend moeten vinden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

It's Complicated Nieuwsberichten

Laatste reacties

JJelen

"...Je moet nooit afgaan op een score gegeven door anderen. Smaken verschillen, wat voor jou een 5 sterr......"

notReal

"...Waarom heeft de film dan maar zo'n lage score? Ik wil m nog zien, maar de score brengt me aan t twi......"

Toelietoesh

"...Het is heel simpel om te zeggen, maar ik ben het ook met mijn voorgangers eens. Behalve het feit dat......"

It's Complicated

acties