Due Date

Due Date (2010)

"If there's a hell, I'm already in it."

Niet zo hilarisch als The Hangover, maar toch een bovengemiddeld goede komedie dankzij twee topacteurs: Robert Downey Jr. en Zack Galifianakis.
play

5,9 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Een vader in spé (Robert Downey Jr.) is gedwongen om mee te liften met een highschool dropout (Zach Galifianakis) om middels een road-trip op tijd bij de geboorte van zijn zoontje te komen.

Regie
Todd Phillips
Cast
Juliette Lewis, Robert Downey Jr., Jamie Foxx, Todd Phillips, Matt Walsh, Michelle Monaghan, Zach Galifianakis, RZA, Danny R. McBride, Bobby Tisdale, Sharon Conley, Nathalie Fay, Brody Stevens, Jakob Ulrich, Naiia Ulrich.
Budget
$ 65.000.000
Opbrengst
$ 211.714.982
Release
04.11.2010
Release NL
04.11.2010
Release DVD
15.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Todd Phillips | Cast: Robert Downey Jr. (Peter Highman), Zack Galifianakis (Ethan Tremblay), Michelle Monaghan (Sarah Highman), Juliette Lewis (Heidi), Jamie Foxx (Darryl), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2010

Meer dan de helft van het succes van een komedie hangt af van de casting. Hoe goed de grappen op papier ook lijken te zijn, als de acteurs geen klik met elkaar hebben kan je er net zo goed mee ophouden. En omgekeerd kan een goed op elkaar ingespeelde cast een niet heel bijzonder scenario boven zichzelf laten uitstijgen. Dat laatste is het geval bij Due Date, de nieuwe film van Todd Phillips, die afgelopen jaar nog met het ongekend grappige The Hangover op de proppen kwam.

Phillips, die het ‘bromance’-genre met films als Road Trip, Old School en Starsky and Hutch al had uitgevonden voor Judd Apatow er mee aan de haal ging, gaat met Due Date weer de samenwerking aan met Zack Galifianakis, de komiek voor wie The Hangover de grote doorbraak betekende. Gezelschap kregen de twee van Robert Downey Jr. die zijn komisch talent met films als Tropic Thunder en Sherlock Holmes al ruimschoots had bewezen.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

Due Date Nieuwsberichten