The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (2009)

The only criminal he can't catch is himself.

Reviews (2)

Homer

Avatar

The Bad Lieutenant is een hele aparte film, met een erg gespreid plot. Maar de focus van de film is Nicolas Cage en ja, hij speelt over the top, maar wat een genot is hij om naar te kijken. Zijn maffe karakter levert een paar geweldige scènes op, zoals bij de bedreiging van de oude vrouw en haar zuurstofbuisje (onvergetelijke scène).
Alleen was voor mij niet helemaal duidelijk wat de film wilde overbrengen met zijn einde, [was het een happy ending? Gaat Nicolas Cage dood aan de heroïne en is het een hallucinatie? Ironie op Hollywood-einde?], dit is wel één van de vele gebieden waarop Werner Herzog experimenteert met deze film, en dat maakt Bad Lieutenant ontzettend vreemd, maar ook heel interessant en onderhoudend.

8/10 (Nicolas Cage +1)

Tarkus

Avatar

Ik had er iets meer van verwacht maar uiteindelijk is het wel een leuke film.
Het komt allemaal wat traag op gang maar naarmate het verhaal vordert begint er meer vaart in te komen en slaagt men erin het toch boeiend te maken.
Prima vertolking van Nicolas Cage, maar heb van hem toch al betere dingen gezien ook.
Ook altijd leuk om zien is Eva Mendes, die steeds meer belangrijke rollen begint te krijgen, wat een pluspunt is natuurlijk.
En Val Kilmer.... tja, de terugval zet zich ook hier door, en zijn rollen worden steeds kleiner, misschien maar goed ook...
Dit is een leuke film, maar er had meer in gezeten, geen echte topper dus.