The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (2009)

The only criminal he can't catch is himself.

Een heerlijk maffe politiefilm van Werner Herzog die de regels van het genre aan zijn laars lapt. Hilarisch.
play

6,7 details

  • 122 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
122 Min Verenigde Staten

Een voormalige corrupte agent uit New York heeft zijn leven verbeterd. Hij komt echter in aanraking met een verkrachtingszaak van een non en hij moet de moorden van vijf illegalen oplossen.

Alt titel
Bad Lieutenant
Regie
Werner Herzog
Cast
Nicolas Cage, Val Kilmer, Michael Shannon, Eva Mendes, Brad Dourif, Jennifer Coolidge, Shea Whigham, Vondie Curtis-Hall, Fairuza Balk, Denzel Whitaker, Tom Bower, Irma P. Hall, Shawn Hatosy, Xzibit, Joe Nemmers.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 10.589.102
Release
20.11.2009
Release NL
11.03.2010
Release DVD
06.07.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Werner Herzog | Cast: Nicolas Cage (Terence McDonagh), Eva Mendes (Frankie Donnenfeld), Alvin 'Xzibit' Joiner (Big Fate), Val Kilmer (Stevie Pruit), Brad Dourif (Ned Schoenholtz), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2009

De aankondiging van deze 'remake' van Abel Ferrara's Bad Lieutenant deed nogal wat stof opwaaien, vooral toen Ferrara zei dat alle betrokkenen moesten “sterven in de hel”. Regisseur Werner Herzog reageerde hier stoïcijns op door te zeggen dat hij niet wist wie Ferrara was en Bad Lieutenant nooit gezien had. Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans is dan ook niet bepaald een remake te noemen, maar eerder een film die enkele basiselementen deelt met het 'origineel'. Verder wordt de film gekenmerkt door typische Herzogwaanzin, absurde humor en een aantal geniale scènes.

Net als in Ferrara's film is de hoofdpersoon een corrupte politieman die zich te buiten gaat aan drank en drugs, gokschulden heeft, zich door arrestanten met seks laat omkopen en een relatie onderhoudt met een prostituee. Daar houdt de gelijkenis op. Geen van de katholiek-religieuze vraagstukken (schuld, boete, verlossing) die Harvey Keitel in 1992 bezighielden, zijn vertegenwoordigd in de nieuwe film, waarin Nicolas Cage een heel ander personage speelt in een heel andere wereld. Niet voor niets speelt de film zich af in 2005 in New Orleans net nadat orkaan Katrina toegeslagen heeft.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans Nieuwsberichten

Laatste reacties

MRDammann

"...Vind het een geweldige film. Nicolas Cage speelt wel zijn beste rol ooit, zeer overtuigend! Zijn hel......"

X-s3ss!v3

"...Kende alleen de oude ''Bad Lieutenant'' die trouwens ook wel goed is. Deze was opzich ook wel goed......"

marcu5

"...Ongeloofwaardig verhaal en niet al te beste acteerprestaties. Nogal teleurstellend en niet wat je va......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans

acties